İzmir polisi tarafından İstanbul, Bursa ve İzmir'de organize suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında, konser için bulunduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'nde gözaltına alınan Haluk Levent, iade işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir'e getirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından; silahla tehdit, baskı, yıldırma, zorla iş yeri ele geçirme, adam yaralama, çek senet tahsilatı gibi suçlara karıştıkları iddiasıyla 45 kişi gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında aranan ünlü sanatçı Haluk Levent, KKTC'deki iade işlemlerinin tamamlanmasının ardından havayolu ile İzmir'e getirildi. Levent, İzmir'de, önce doktor raporuna gönderildi. Daha sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Levent, şubeye girişte, "Geldim arkadaşlar, İnşallah hayırlısı olur." dedi.

Karşılıksız çek ve senet iddiaları nedeniyle daha önce birçok kez gözaltına alınan Haluk Levent'in de tefecilerden aldığı parayı ödeyemeyince, sıkıştırıldığı, bunun üzerine suç örgütü elebaşısı olduğu iddia edilen Muzaffer K.'nın 'korumasına girdiği' ileri sürülmüştü.

Sözkonusu operasyon kapsamında 45 kişi adliyeye sevkedilmiş, aralarında Muzaffer K.'nın da bulunduğu 16 kişi tutuklanmıştı. KKTC'de tutuklandıktan sonra işlemleri tamamlanarak İzmir'e getirilen Haluk Levent'in sorgulanacağı, işlemlerinin ardından adliyeye sevkedileceği belirtildi.