İzmir polisi tarafından İstanbul, Bursa ve İzmir'de organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında KKTC'de gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından Türkiye'ye iade edilen sanatçı Haluk Levent, İzmir'de sevkedildiği adliyede, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İzmir polisi tarafından İstanbul, Bursa ve İzmir'de organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında KKTC'de gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından Türkiye'ye iade edilen sanatçı Haluk Levent, İzmir'de sevkedildiği adliyede, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Levent, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, başından bu yana suçsuz olduğunu bildiğini söyledi.

Bir konser için gittiği KKTC'de gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan ve 6 gün tutuklu kalan Levent, Türkiye'ye iade edildi. Dün (7 Aralık) akşam uçakla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na getirilen zanlı Levent, sorgulanmak üzere İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Buradaki işlemlerinin ardından da sabah saatlerinde İzmir Adliyesi'ne sevkedildi. Özel yetkili savcıya yaklaşık bir saat ifade veren Levent, tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi ve tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Haluk Levent, "En başından bu yana suçsuz olduğumu biliyordum. Kimseyi tehdit etmediğimi biliyorum. İfademin alınması gerekiyordu. Kıbrıs'ta programdaydım, konserlere gidecektim, izin verilmedi. Kıbrıs'ta yaşadığım gözaltı, insan haklarına aykırıydı, haksızdı. Büyütülecek bir şey yokken gündemi böyle bir konuyla meşgul ettiğim için tüm Türkiye'den özür diliyorum ama ben meşgul etmek istemedim, sadece hakkımı aradım. Mahkeme heyeti beni haklı buldu, serbest bıraktı. İleride yargılama olursa duruşmaları takip edeceğim. Yurtdışına çıkış yasağım yok, konserlerime devam edeceğim. İfadem de bir yıl önceki yaklaşık bin 500 telefon konuşmamdan sadece üçünde geçen biraz stresli konuşmalar yüzünden alındı." dedi.

Piyasada çeşitli kişilere borçları olan işadamlarının, kendilerini tehdit eden bir grubun zorla tahsilat yaptığına yönelik şikayetleri üzerine harakete geçen İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen hafta İstanbul, Bursa ve İzmir'de eşzamanlı operasyon başlatmıştı. Operasyon kapsamında 45 kişi gözaltına alınmış, 16'sı tutuklanmıştı. Tefecilere borçlarından dolayı çeteden yardım istediği iddiasıyla aranan Haluk Levent ise KKTC'nin Gazi Magosa şehrinde yakalanıp tutuklanmış, resmî işlemlerin ardından soruşturmanın yapıldığı İzmir'e getirilmişti.