Buca Belediyesi'nin Buca Liseliler Derneği ile birlikte gerçekleştirdiği Engelliler Şenliği'nde Başkan Ercan Tatı'dan 'Akülü Tekerlekli Sandalye' isteyen 13 yaşındaki Hamdiye Gencer'in isteği yerine geldi.

Buca Hürriyet Mahallesi'nde oturan ve Tuğsavul İlköğretim Okulu 6. sınıfında eğitim gören Hamdiye Gencer, annesi Meryem Gencer ile Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ile mayıs ayındaki Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen şenlikte bir araya geldi. Hamdiye, Başkan Ercan Tatı'ya evinin dik yokuşlu sokakta ve çok merdivenli olmasından Ötürü sıkıntı çektiğini söyledi. 

Kendisine ait bir tekerlekli sandalyenin var olduğunu ancak iki kişinin kaldıramayacağı kadar ağır olması sebebiyle sokağa çıkamadığını söyleyen Hamdiye, "Başkan amca bana hafif bir araba alırsanız annem beni daha çok sokağa çıkarabilecek" dedi.

Kısa sürede gerçekleşti


Okulunda takdirname olan Hamdiye Gencer'e yeni akülü aracı Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, tarafından teslim edildi. Babası Suat Gencer ve annesi Meryem Gencer ile birlikte aracını teslim alan Hamdiye, "İnanamıyorum. Bu kadar kısa sürede dileğim gerçekleşti" dedi.
Hürriyet Mahallesi'nde aileye ait evde oturan Meryem Gencer ile eşi Suat Gencer ise, Başkan Ercan Tatı'ya teşekkür ederken, "Başkanımız şenlik sırasında sıkıntımızı dinledi. Duyarlı davranarak kısa sürede sorunumuzu çözdü. Ben ve eşim kızımızı yaşama daha fazla sarılması için çabalıyoruz. Ancak her ikimizde bel fıtığı sorunuyla karşı karşıya kaldık. Bu arabayla Meryem daha fazla sokağa çıkabilecek. Evimizin çok merdivenli olması sebebiyle de daha düz bir yere kiraya çıkmayı düşünüyoruz. Ancak, bunu gerçekleştirene kadar bu sandalye Meryem'in günlük yaşamını kolaylaştıracak" şeklinde konuştu.

Arkadaş oldular


Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmalar yaptıklarını belirtirken, "Hamdiye'nin yaşadığı mutluluk her şeye değer" diye konuştu. Hamdiye Gencer'e telefonlarını veren internette sosyal paylaşım sitesinde de arkadaş olan Başkan Ercan Tatı, "Beni mesajlarınla habersiz bırakma" dedi.