21-24 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen Hamsi Şöleni’nin 3. gününde stantları ziyaret ederek, yöresel tatları deneyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, ısrar üzerine horon da oynadı.

Karadeniz kültürünün tüm yöresel özelliklerini taşıyan Hamsi Şöleni’nin beşincisi 4 gün boyunca on binlerce İzmirli’yi ağırladı. Şölenin 3. günün de ise eğlence zirve yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla başlayan 3. Gün, daha sonra mahalli sanatçıların konserleriyle renklendi. Binlerce Karadenizli’nin horon oynadığı şölen alanında Karşıyaka Belediyesi tarafından 500 mangalda pişirilen 10 ton hamsi de afiyetle yendi.
Kılıçdaroğlu’nun alandan ayrılmasının ardından stantları gezen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Stantlarda ikram edilen yöreye özgü tatları deneyen Başkan Durak, vatandaşların yoğun ısrarı üzerine, Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Hızır Murtezaoğlu ile birlikte horon oynadı.

Şölen alanında vatandaşlardan yoğun ilgi gören Başkan Durak, yine onların ısrarı üzerine Milli Piyango bileti de aldı. Çeyrek bilet alan Başkan Durak’ın 2013’den beklentisi ise, ikramiye değil, sağlık ve huzur oldu.