Karadeniz Konfederasyonu tarafından organize edilen şenlik 12-13-14 Şubat 2011 tarihlerinde Bostanlı Pazaryeri'nde yapılacak. Şölende 500 metre uzunluğunda mangal kurulacak

Karşıyaka Belediyesi, Çiğli Belediyesi, Tokatlılar Derneği ve Karşıyaka Karadenizliler Derneği desteğiyle gerçekleşecek  "3. Hamsi Şöleni"nde 500 metre uzunluğunda mangal kurulacak, tonlarca hamsi ikram edilecek.

Ege Bölgesi'nde on binlerce Karadeniz kökenli aile olduğunu belirten Karadeniz Konfederasyon Başkanı Hızır Murtazaoğlu " Kendi kültürümüzü İzmir'deki hemşerilerimizle birlikte yaşatıyoruz. Bu yılki buluşmamızı Karşıyaka Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştireceğiz. Belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Şölenimize tüm İzmirlileri bekliyoruz" dedi.


300 kişi görev alacak


Karadenizli sanatçıların yer alacağı konserlerin olacağı şölende bölgesel yemeklerini ve bölgenin güzelliklerini tanıtan stantlar da açılacak. Etkinlikte ayrıca Kadekon büyük korosu 100 kişi ile konser verecek. Yaklaşık 300 kişinin görev alacağı şölende üç gün boyunca sürekli farklı etkinlikler gerçekleştirilecek.

Şenliğe çok iyi hazırlandıklarını belirten Murtazaoğlu "Hemşerilerimiz heyecan içinde katılmak için günleri sayıyor. Bu yıl daha da güzel programlar hazırladık.  Destek olan herkese teşekkür ediyorum"dedi.