Halide Demir- 5'inci Hamsi Şöleni'nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'de yaşayan tüm farklı kentlerden İzmirlilere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirterek, İzmir'den tüm Türkiye'ye birlik-beraberlik mesajı vermenin gurununu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  Coşkulu bir kalabalığın katıldığı şölen alanına 'İzmir Azizdir Aziz Kalacak' sloganları eşliğinde gelen Aziz Kocaoğlu, önce stantları gezdi. Başkan Kocaoğlu, vatandaşlarla sohbet eden, Kaçkarlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin 'Derelerime Dokunma' adıyla başlattığı imza kampanyasına da imzasını atarak destek verdi.

Kocaoğlu: Anadolu'ya bir ışık gibi doğmak istiyoruz

Ardından EKAF Genel Başkanı Aydın Özyar ve fedarasyon üyesi derneklerin temsilcileriyle birlikte kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, göreve geldikleri günden bu yana tüm hemşehri dernek ve federasyonlarına büyükşehir belediyesinin tüm olanaklarını ve kapılarını sonuna kadar açtıklarını belirtti. Başkan Kocaoğlu, "İzmir Türkiye'nin en aydınlık kenti. Göreve geldiğimiz günden bu tarafa tüm hemşehri dernek ve federasyonlarımıza olanaklarımızı, fuarını, her türlü kapılarını sonuna kadar açtık. 80 vilayetten hemşehrilerimizin buluşmasıyla ülkemizin birlik, beraberlik, dirlik ve düzenine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Birbirimizi tanıyarak, severek, gelenek ve göreneklerimizi tanıyarak, bilerek, hasret gidererek, kentimizi geliştirmek istiyor. Türkiye'nin en aydınlık kentinde ülkemizin barışını sağlamak, gerçekleştirmek, Anadolu'ya bir ışık gibi doğmak istiyoruz" şeklinde bir konuşma yaptı.

Cevabımız hazır

AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım da, alanda bulunanlara seslenerek, 'İzmir'de yapacaksınız?' sorusunu soran rakiplerine yanıt verdi. Rakibi CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na 11 yıl boyunca yaptıkları hizmetlere bakmasını öneren Yıldırım, "Bize diyorlar ki İzmir'de ne yapacaksınız? Bizim cevabımız hazır; bakın Türkiye'ye bölünmüş yollara, hava yoluna bakın. İnsanımızın özlemini duyduğu hızlı trene bakın. 150 yıllık rüya Marmaray'a bakın akıllı telefonlarına bakın. Akıl yollarının yurdun dört bir köşesine nasıl donatıldığına bakın. O zaman bizim İzmir'de ne yapacağımızı anlarsınız" dedi.

Yarım saatte adım adım ilerleyerek geldik

Kocaoğlu'nun 'İzmir'de trafik sorunu olduğunu ve bunun siyasi' olduğunu belirtmesine de tepki gösterdi ve "Rakip aday diyor ki, İzmir'de trafik sorunu var, bu siyasidir. Hayya alel selah. İlk kez trafik sorununa siyasi diyen yöneticiye rastladık. Yarım saattir yolda adım adım ilerleyerek geldik, siyasi olduğu için mi. siyasiyse birkaç aydır, bu siyasi sorunu da İzmir halledecek. İzmir'in trafiği de çözülecek, hizmetleri de görülecek" diye konuştu.

Arkamızda dağ gibi hizmetler var

Karadeniz insanına, "Karadeniz insanı zekidir, çok pratiktir, işi evirmez çevirmez, yokuşa sürmez. Ne yapacaksa hemen yapar. Ne söylenecekse de hemen söyler. Kimsenin aklına gelmeyen işleri bile yaparlar. Bu şenlik de kolay kolay başkalarının aklına gelmez" şeklinde övgüler de düzen Binali Yıldırım, şunları söyledi: "Nazım Hikmet diyor ki, Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim. Bu memleket İzmir, güzel İzmir. Bu bizim şehrimiz. Bu memleketi ecdadımız şehit kanlarıyla çok büyük bedel ödeyerek bize emanet ettiler. Büyük Atatürk'ün ordularının bu şehri nasıl işgalden kurtardığını ve İzmir'den dünyaya yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin nasıl kurulduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Ne zaman olursa olsun, hangi şartlarda olursa olsun ülkemize içeriden ve dışarıdan musallat olacak düşmanları, ülkemizin birliğine, bağımsızlığına, kardeşliğine helal getirecek hiçbir hareketi bu millet asla affetmeyecektir. Geçmişte de verdi gelecekte de verecektir. Karadenizli hemşehrilerimi siz Pontus çetelerinden bilirsiniz. Memleketimizin her köşesinin değerini iyi bileceğiz. 11 yıl boyunca ulaşımda, erişimde, sağlıkta, eğitimde, ekonomide, sosyal desteklerde birbirinden güzel binlerce hizmeti milletimize vererek bugünlere geliyoruz. Arkamızda dağ gibi hizmetlerin, işlerin yapıldığı efsane bir 11 yılımız var."

Biz sizinle gurur duyuyoruz


"İzmir sizinle gurur duyuyor' sloganları karşılığında alandakilere "Biz sizinle gurur duyuyoruz" diyen Binali Yıldırım, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: "Ülkemizin zenginliği ortada. İşte Türkiye'nin özeti burada. Farklı illerden geliyoruz. Tenimiz, saçımızın rengi farklı olabilir, gözlerimizin rengi de farklı olabilir. Ama gözlerimizden akan yaşların rengi hep aynıdır. Sevinçlerimiz ve gülümsemelerimiz hep aynıdır. İşte bu yüzden İzmir'e siyaset yapmaya, boş lafa değil sadece ve sadece hizmet yapmaya talibiz. Türkiye'de binlerce hizmeti bugüne kadar nasıl yaptıysak İzmir'de de yerel kalkınmayı, İzmir'in geleceğini inşa etmeyi, sizinle birlikte başaracağız. Bunun sözünü tüm İzmirli hemşehrilerime veriyorum." Beraberinde AKP İzmir adayları olduğu halde stantları gezen Binali Yıldırım, Kızılay'a kan bağışında bulundu.