Pelin Günay- Balçova Belediyesi'nin Semtevleri'nde düzenlenen kurslara katılarak birbirinden güzel ürünler üreten ev hanımları, bu yıl 23'üncüsü düzenlenen  Souvenir Hediyelik Eşya  fuarında tasarladıkları el emeği ürünlerini ziyaretçilere sundular.

7 yıldır düzenli olarak fuara katıldıklarını ve ilgiden memnun olduklarını belirten Semtevi Sorumlu Yardımcısı Saliha Kıraloğlu amaçlarının ev hanımlarını ayakta tutmayı ve maddi olarak destek olmayı amaçladıklarını belirterek, "Standımıza insanların ilgisinden memnunuz. Kursiyerlerimizin kendi tasarladıkları ürünleri burada sergiliyoruz. Elde edilen gelir ev hanımlarımıza geri dönüş yapıyor. Bu sayede onları ayakta tutmayı ve ailelerine katkıda bulunmalarını sağlamış oluyoruz" dedi.


'Malzemeler ücretsiz sağlanıyor

Kurdele nakıştan, ahşap boyamaya kadar pek çok kursun faaliyet gösterdiği semt evlerinde kadın kursiyerlerin meslek edindiğini belirten Kıraloğlu, "Belediye Başkanımız Mehmet Ali Çalkaya kadınların meslek sahibi olması konusunda çok ciddi çalışmalar yapıyor. Ekonomik özgürlüğümüzü kazanmamız için semt evlerini kurdu, yıllardır bu kurslarda meslek edinip çocuklarımızın okul harçlığını kazanıyoruz, evlerimizin bütçesine ekonomik anlamda destek oluyoruz. Şuan 30 kursiyerimiz var. Kurslarda yaptığımız el emeği göz nuru eşyaları burada satışa sunuyoruz. Kadınlarımız bu vesile ile para kazanmış oluyorlar. Başkanımız kursa yeni başlayanlara malzemeleri ücretsiz temin ediyor. Bu standı da Balçova Belediye Başkanımız sayesinde her yıl açıyoruz" diye konuştu.

500 Kursiyerin el emeği ürünleri sergileniyor

Kıraloğlu sözlerine şöye devam etti: "Burada 500 kursiyerin ürünleri sergileniyor. Kooperatifleşme yolunda da adımlar atıyoruz. Yakın bir zamanda tarhana, erişte ve benzeri gıda ürünlerini de satışa çıkarmayı planlıyoruz. Semt evleri olarak hobi odalarımız var bu odalarda yaptığımız ürünler sürekli olarak satışta bulunuyor. Fakat biz artık markalaşmak istiyoruz. Önümüzdeki süreçte kooperatifleşip gıda ürünlerinin satışını da yapacağız."