ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, yaptığı açıklamada, ilçenin iki aylık bir turizm sezonu yaşadığını, bu kısa sürede sorunsuz bir dönem geçirmek istediklerini dile getirdi.Ankara'da Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile yaptıkları görüşmede Çevresel Gürültü Değerlendirmesi ve Yönetimi Yönetmeliği çerçevesinde hazırlanan hassas bölgelerin yapılacak bir toplantı sonunda tekrar belirleneceğini ifade eden Öncel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gürültü yasağı konusunda belirlenen saatlerin Çeşme'de bulunan işletmeler için bir yıkım olacağını dile getirdik. Bakanlarımıza ses yasağı konusunda bütün işletmelerin büyük zarar görecekler ve iş yerlerini kapatmak zorunda kalacaklarını, bu yasaklarla Çeşme'nin geriye gideceğini ve buna bir çare bulunması gerektiğini açıkladık. Bu sorunlar için bazı çözüm önerilerimiz oldu. Bizim önerimiz eğlenmek isteyen insan ile dinlenmek isteyen insanı birbirinden ayırmamız gerektiğini açıkladık. Ancak bu hemen olabilecek bir şey değildi. Belediyenin eğlence yerleri ile ilgili olarak yer tahsis etmesi ve buralara konut izni verilmemesi gerektiğini vurguladık. Altyapısını oluşturarak yol tahsisi yaparak işletmecilerin belirlenen yere taşınmasını önerdik. Bu zaman içerisinde gerçekleşecek bir öneriydi. 2-3 yıl içerisinde oluşturulacak alanlarda 'Burası sadece eğlence alanı içindir' gibi belirlenen alanlara işletmeciler bu alanlara taşınabilir önerisini getirdik. Bir diğer kısa yollu çözüm önerimiz ise hafta içi belirlenen saat olan 23.59'a kadar süreyi kabul edip hafta sonu bu sürenin 02.00'ye kadar eğlence merkezlerine izin verilmesini istedik. Ancak bu fikrimize olumlu bakılmadı."


Bakanlar olumlu tavır sergiledi

Öncel, her iki bakana hassas bölgelerin tespit edilmesi konusunda belirlenen alanların yanlış olduğunu açıkladıklarını belirterek, "Çeşme'nin her tarafı hassas bölge. Bu 'hassas bölge' kavramının biraz geliştirilmesi gerektiğini kendilerine ilettik. Bunu kabul ettiler. Bu bölgelerin yeniden oluşturulması için tekrar bir çalışma yapacaklarını bize ilettiler. Bunun için bir komisyon oluşturulup bu alanlar tekrar belirlenecek. Bu bizim için çok güzel bir haberdi" dedi. Gürültü kirliliği konusunda Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu'nun ses izolasyonunu sağlayıp etraftan şikayet gelmedikten sonra "Biz size dokunmayacağız" dediğini aktaran Öncel, "İşletmeler kendi önlemlerini aldıkları takdirde Çeşme'de saat 24.00'e kadar düğün ve eğlenceleri yapabilecekler. İşletmelerin, ses ve izolasyonlarına dikkat ederek eğlence yapmaları mümkün olabilecek. Yeniden düzenlenecek olan yönetmelik Turizm Haftasında kamuoyuna duyurulacak. İki bakanımızın da yaklaşımları son derece olumluydu. Biz Ankara'dan çok moralli döndük. Sezona sıkıntılı başlamayacağız" diye konuştu.


Libyalılara Çeşme sahip çıkar

Libya'da yaşanan olaylar nedeniyle yaralı insanların Çeşme üzerinden çeşitli hastanelere dağıtılmasını da değerlendiren Veysi Öncel, bu sürecin fazla uzun olmayacağını belirterek, şu bilgileri verdi: "Yazlık bir bölgede özellikle turizm sezonu çok kısa olan bir bölgede açık sahra hastanelerinin oluştuğu yerlerin kısa sürede doğru yerlere taşınacağına inanıyoruz. Ama yaralı olarak ilçemize gelen insanlara da biz Çeşme olarak tabii ki sahip çıkacağız. Sonuçta orada yaşanan bir insanlık dramı var ve biz buna kayıtsız kalamayız. Onlara elimizden geldiği kadar destek olacağız. Bu insanlık görevidir. Hepimiz bu konuda destek vereceğiz. Mayıs veya Haziran ayına kadar bu olayın çözüleceğine inanıyorum."