Şehir yenilemenin sadece bina yıkıp yenisini yapmaktan ibaret olmadığını belirten Başkan Kocaoğlu, "Hayalim, İzmir'i uzaktan seyrederken, yeşil, binalar ve tekrar yeşili görmek. Betondan daha fazla yeşil alan yapmalıyız" dedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Şato Konukevi'nde "2004-2011 yıllarında oluşan yeni İzmir fotoğrafı ile vizyon ve gelecek hedefleri" konulu toplantıda, 7 yılda gerçekleştirdikleri projeleri anlatmaya zamanın yetmeyeceğini, belediyenin finans yapısını sağlamlaştırmak için çıktıkları yolda önemli mesafeler aldıklarını söyledi. Hazineye olan borçlarının büyük bölümünü ödediklerini ve 288 milyon lira borçlarının kaldığını dile getiren Kocaoğlu, ödeme yapısı sağlam bir kuruluş haline geldiklerini söyledi. Kocaoğlu, "Artık projelerimize ulusal ve uluslararası finans kaynaklarından kredi bulabiliyoruz. Bunu da sağlam finans yapımıza ve düzenli borç ödememize bağlıyorum" dedi. Körfezde yolcu taşımak için gemi satın alınmasıyla ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini, kredi görüşmelerinin devam ettiğini bildiren Kocaoğlu, uygun şartlarda kredi veren finans kuruluşuyla protokol imzalayıp alım ihalesi yapacaklarını dile getirdi. Kocaoğlu, trafiğin metropol kentlerin sorunu olduğunu, trafik teknolojisinin her geçen gün geliştiğini, İzmir'de otomatik kavşaklar yaparak sorunu gidermeye çalışacaklarını, ayrıca Buca'dan otogara kadar kesintisiz ulaşım için "uçan yol" diye tabir edilen bir viyadük yapma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
 
 
Metro için gün sayıyoruz

 
Metro çalışmalarının da sonuna geldiklerini kaydeden Kocaoğlu, Ege Üniversitesi, İzmirspor ve Hatay istasyonlarında gün saymaya başladıklarını, Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonları çalışmalarının da hızla devam ettiğini ifade etti. Kocaoğlu, katı atık bertaraf tesisleri için çalışmalara devam ettiklerini anlatarak, "Kül ve kum hariç, hiçbir atık maddesi kalmayacak şekilde büyük bir tesis kuruyoruz. Körfezin temizlenmesi konusunda Başbakan'dan destek sözü aldık. Kendisine teşekkür ediyorum. Körfezin sürdürülebilirliği çok önemli" diye konuştu. Gaziemir'de yapılacak fuar alanı hakkında da bilgi veren Kocaoğlu, bu ay içerisinde ihaleye çıkacaklarını söyledi. Fuarcılıkta çok önemli bir noktaya geldiklerini bildiren Kocaoğlu, şimdiki fuar alanındaki yerleri, kongre merkezine dönüştüreceklerini söyledi.
 

Tasarım kenti olacağız

 
Kordon'un yeniden düzenlenmesi gerektiğini, üniversitelerle işbirliğine giderek tasarım çalışması yapmak istediklerini dile getiren Kocaoğlu, "İzmir için tasarımı önemsiyoruz. İzmir'i bir tasarım kenti yapmayı istiyoruz" dedi. Basmane Meydanı'ndaki Dünya Ticaret Merkezi'nin durumuyla ilgili bir soruya Kocaoğlu, şu yanıtı verdi: "Basmane çukuru olarak anılan yerle ilgili güç birliği toplantısında aynen şunları söyledim. Yüksel Çakmur'un yaptığı projeyi ele alalım. Onun döneminde yapılan projeyi buraya uygulayalım. O zaman kendi projesiyle ilgili de mahkemeye gidecek değil ya. İş böyle bir noktaya geldi. Biz iyi niyetle çabalıyoruz. Ancak sabır konusunda son noktaya geldik. Aşık Veysel Rekreasyon alanında olduğu gibi düğümü keser giderim. Arkama da bakmam." Kocaoğlu, tramvay projesinin bittiğini, DLH'de incelemede olduğunu ve kredi arayışlarının sürdüğünü sözlerine ekledi.