3 Aralık Dünya Engelliler Günü, İzmir'de Celal Atik Spor Salonu'nda kutlandı. Kutlama programına, İzmir Vali Vekili Adem Karahasanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürü Zafer Yıldırım, engelli dernekleri temsilcileri, engelliler ve aileleri katıldı. Tarz Dans Gençlik ve Spor Kulübü'nün dans gösterisi ile Balçova Belediyesi Engelliler Halk Oyunları Ekibi'nin halk oyunları gösterisi izleyicilerden yoğun alkış alırken, bütün konuşmalar konuklara işaret diliyle de aktarıldı. İstiklal Marşı okunurken, Tülay Aktaş İşitme Engelliler İlkokul ve Ortaokulu öğrencileri işaret diliyle marşa eşlik etti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü programına, 13 yaşındaki Gizem Ergün'ün konuşması damga vurdu. Aşık Veysel Görme Engelliler Ortaokulu öğrencisi Gizem, “Temeli hazırlanmamış kaynaştırma eğitimi, bizim gibi başarıya ulaşabilecek öğrencilerin kaybedilmesidir” dedi. Gizem, “Sırf engelli kadrosu dolsun diye herhangi bir işte çalışmak istemiyorum. Ben de memleketime ve insanlara yardım etmek istiyorum. Bizler, sadece engelinden ibaret bireyler değiliz, fırsat verilirse çok şey yapabiliriz. Yaşantımda engellenmediğim sürece ben de yaşamımı sizlerle sürdürebilirim. Gelip engebeyi önümüzden kaldırarak değil, engebeyi nasıl kaldıracağımızı öğrenerek destek olabilirsiniz” diye konuştu.

Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye'de ilk kez “Engelsizİzmir Kongresi” düzenlediklerini ve stratejik plan hazırladıklarını söyleyerek, “Her engel grubuna neler yapılabileceğini tespit ettik. Tamamlanmış kentlerde, yollarda bu işleri yapmak zor, ama biz elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Hep destek olmak için birlikte çalışacağız. Bu hususta kimin yapabileceği ne varsa, yapmasını arzuluyorum" dedi.