Hayvanlar için, özellikle de köpeklerin tıraş edilmesinden, banyo yaptırılmasına, pansiyon hizmeti verilmesine kadar seçenek sunan Alaş'ın en büyük sürprizi ise, hayvanseverler için oldu. Evcil hayvanlarıyla hiç bir kafeye kabul edilmeyen hayvanseverler, burada kucaklarında köpekleriyle oturup, gönüllerince sohbet etme imkanı yakaladıkları kafe hizmeti de almaya başladı.

İzmirli 27 yaşındaki Eser Alaş, İstanbul'da ünlü bir giyim mağazasında satış temsilcilisi olarak çalıştığı sırada, düşlerindeki projeyi gerçekleştirmek için önce işinden ayrıldı. Ardından da ABD'ye gitti. Burada 5 ay boyunca evcil hayvanlar için bakım ve güzellik eğitimi aldı. Artık planladığı projeyi hayata geçirmek için İzmir'e dönen Alaş,Mavişehir Semti'nde, 'Patikür' adını verdiği işyerini açtı. Alaş'ın işyeri, klasik evcil hayvan bakım yerlerinden çok farklı özellikler taşıyor.

A'DAN Z'YE BAKIM

Eser Alaş'ın işyerinde hayvanlar, özellikle de evcil köpekler için çeşitli hizmet seçenekleri sunulmaya başlandı. Burada köpeklerin tıraş edilmesinden banyo yaptırılmasına, temizliğine, tırnak bakımına kadar çeşitli birimler oluşturuldu. Ayrıca, köpeklerini sabah bırakıp akşam almak isteyen, ya da birkaç gün kalmasını isteyen kişiler için de pansiyon hizmeti verilmeye başlandı. Köpekler, kendileri için özel olan yerlerde, özel yataklarında kalma imkanını elde etti.

KAFE HİZMETİ DE VAR

Patikür'de en önemli hizmetlerden birisi de hayvanseverlerin kendilerine yönelik oldu. Hayvanlarıyla kentteki kafelere kabul edilmeyen hayvanseverlere için, burada kafe hizmeti de verilmeye başlandı. Dileyenler işyerinin kafe bölümünde hayvanlarıyla oturup, sohbet etme fırsatını yakaladı. Müşteriler de bu hizmetlerden oldukça memnun kaldı.

KÖPEĞİ İÇİN DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI YAPMIŞ

Yaşar Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi 22 yaşındaki Işıl Atabey, önemli bir sıkıntılarının artık giderildiğini belirterek şöyle dedi:

"Bizler, hayvanlarımızı çok seviyoruz. Onlar bizim evlatlarımız gibi. Ama bir yere gitmek istediğimizde, maalesef onları eve kapatıp gitmek zorunda kalıyorduk. Ama burada artık bu sorunumuz yok. Gelip konuşuyoruz. Ayrıca köpeklerimizin bakımları bile yapılıyor o sırada. Ben köpeğim için burada doğum günü kutlaması bile yaptım. Köpeğim doğum günü pastasının mumunu söndürdü, kafeterya müşterilerinin köpeklerinden de hediyeler bile aldı."

'BİZLER İÇİN ÖNEMLİ AYRICALIK'

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nde avukatlık yapan Tuğba Sayıcı da düşüncelerini şöyle aktardı:

Bizler için önemli bir ayrıcalık aslında. Çünkü bu bakımları her yerde yaptıramıyorsunuz. Birisi mutlaka eksik kalıyor. Bu da hayvanlarda sıkıntıya neden oluyor. Oysa burada hepsini yaptırıyoruz. Bir de önemli olan gelip oturup, en azından arkadaşlarımızla kucaklarımızda köpeklerimizle bir çay içme imkanını yakalamak. Evin dışında bunu hiç yapamıyorduk ama artık burada yapıyoruz."

Devlet Tiyatroları sanatçısı Yasemin Toprak ise, otel konforunda hizmet verildiğini, köpeğini burada bıraktığında, gözünün arkada kalmadığını, mutlu olduğunu bildiğini dile getirdi.

'DÜŞÜM GERÇEK OLDU'

Projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını vurgulayan yan Eser Alaş ise şöyle konuştu:

"Büyük bir mağazada çalışıyordum. Bir sabah uyandım ve kafamdaki projeyi hayata geçirmeye karar verdim. İşten istifa edip ABD'ye gittim. Burada önemli bir eğitim aldım. Herşeyi en ince detaylarına kadar öğrenince de tekrar dönüp, buraya açtım. Şimdi 'iyi ki açmışım, böyle bir olaya neden olmuşum' diyorum. Çünkü hem hayvanların, hem de sahiplerinin mutlu olduğunu biliyorum. Öyle geri bildirimler alıyorum."