29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dün akşam birçok kentte olduğu gibi İzmir'de de coşkulu bir şekilde kutlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği etkinliğe katılanlar fener alayı oluşturdu ve ışık gösterilerini izledi.

Gece geç saatlere kadar süren kutlamalar ilk olarak fener alayı ile aşladı. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğlu olmak üzere, diğer belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve binlerce İzmirli marşlar ve bayraklar eşliğinde Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü.

Görkemli geceye 350 metrelik bayrak, havai fişek ve ışık gösterileri damga vurdu.


Burada İzmirlilere seslenen Kocaoğlu,  "Ülkemizin kurucusu,  kurtarıcısı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e, silah arkadaşlarına, şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı ifade ediyoruz. 94 yıldır Ata'mıza, eserlerine, devrimlerine sahip çıkıyoruz. Biz İzmir'iz; Atatürk'ün kentiyiz, bağımsızlığın kentiyiz; barışın, aydınlığın, özgürlüğün, demokrasinin kentiyiz. Ne mutlu bizlere, Ne mutlu İzmirlilere" şeklinde konuştu.


Funda Arar konser verdi



Daha sonra sahneye ünlü şarkıcı Funda Arar çıktı. Konserine İzmir Marşı ile başlayan Arar'a binlerce İzmirli de eşlik etti. Arar, "İzmir'de, barışın, kardeşliğin kentinde Cumhuriyetin kalesinde olmaktan gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.