İZELMAN bünyesindeki 8 anaokulu, kreş ve etüt merkezinden 5-5.5 yaş grubundan 250 öğrencinin sahne aldığı gösteri öncesi kısa bir konuşma yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, 9 yıllık görev süresi içinde ilk kez bu yıl 23 Nisan törenlerinde yer alamadığını belirterek, “EXPO 2020 çalışmaları nedeniyle yurt dışında bulunuyordum ve törenlere katılamadım. Bu benim için çok sıkıntılı bir durumdu” dedi. 4 milyon İzmirlinin yaşam standardını yükseltmek için uğraş verdiklerini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı, “Çocuklarımıza daha iyi ve sürdürülebilir bir çevre ve kent bırakacağız. Tüm çabamız bunun için. Umuyorum ki, çocuklarımıza; demokrasinin, cumhuriyetin ve hukukun üstünlüğünün egemen olduğu bir Türkiye bırakacağız” şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı ise konuşmasında, tüm öğrencileri cumhuriyet felsefesi ve bağımsızlık ruhu ile yarınlara hazırlamak amacında olduklarını kaydetti.

Programda barkovizyon, çeşitli yörelere ait halk oyunları ve Atatürk konseptli bale gösterisi ile dünya çocuklarının Atatürk’e İngilizce mesajları yer aldı.