İzmir Göztepe'de yaşayan 36 yaşındaki Genetik Mühendisi Melis Metinkeser, bugün saat 10.30 sıralarında yaşadığı evi yaktı. İddiaya göre evde kimse yokken sinir krizi geçiren kadın, önce bazı eşyaları balkondan attı. Metinkeser, daha sonra da evi ateşe verdi. 

Olaya tanık olan komşular olay yerine itfaiye ve polis ekiplerini çağırdı. Kapı kilitli olunca itfaiye hem kapıyı açmaya çalıştı hem de yan dairenin balkonunda eve girmek için çaba sarfetti. En sonunda kapıyı kıran ekipler içeri girerek yangını söndürdü. 

Eve giren ekipler kendisini odasına kilitleyen Melis Metinkeser'in ise yanmış cesedini buldu. 

Metinkeser'in anne ve babasının ise yazlıklarında olduğu öğrenildi. Olayı duyunca eve gelen anne ve baba büyük üzüntü yaşadı. 

FAZLA KONUŞMAZMIŞ

Ailenin komşuları, kız kardeşi ABD'de olan Melis Metinkeser'in sinirli bir yapıya sahip olduğunu ve fazla konuşmadığını anlattı. Bu arada polis, Melis Metirkeser'in eve ne döküp ateşe verdiğini ve intihar notu bırakıp bırakmadığını belirlemek için çalışma başlattı.

İtfaiye ekiplerinin evdeki yangına müdahale edebilmek için gösterdiği çabalar ise çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla görüntülendi.