İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Gündoğdu Meydanı’nda “Jimnastik Festivali” düzenledi. Yaklaşık 130 sporcunun katıldığı festival renkli görüntülere sahne oldu.

Milli jimnastikçilerin yanı sıra, bu spora yeni başlamış miniklerin de yer aldığı sporcular, birbirinden zor hareketleri ustalıkla gerçekleştirerek izleyicilerden büyük alkış aldı. Festivale, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi, Bornova Belediyesi, Karabağlar Belediyesi, Ege Jimnastik Kulübü, Zuhal Fitness Jimnastik Kulübü, İzmir Karataş Lisesi, İzmir Türk Koleji ile Gencay Cüce Dans ve Jimnastik Kulübü sporcuları katıldı.

Festivalde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı, sporcuların gösterilerini izlerken çok duygulandığını belirterek, “Olimpiyat ve dünya şampiyonları çıkaracağımıza inanıyorum. Buradaki çocuklarımız başarılarıyla bizi mutlu edecek, bayrağımızı onurla göndere çektirecek” dedi.

Minik sporculara destek olan ailelere ve kulüplere de özverileri için teşekkür eden Prof. Dr. Akyarlı, 19 Mayıs gününün önemine değinerek, “19 Mayıs, sonsuza kadar taşımamız gereken tarihsel bir olay. Ulusal kurtuluş savaşımızın ilk adımının atıldığı, üniter Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu, vazgeçilmez bir değer, bir emanettir. Onu mutlaka koruyacağız ve gençler de bizim en büyük güvencemiz. Onlar bizleri de aşarak bu görevi üstelenecek” diye konuştu.