2014 yılının aralık ayı sonunda temeli atılan binanın çok kısa bir zaman içinde tamamlanıp semt halkının hizmetine açılacağı bilgisini veren Pekdaş, semt merkezinden sadece kadınların değil çocuk ve gençlerin de faydalanacağını söyledi. İzmir’de semt merkezleriyle capcanlı bir kent yaşamı ortaya çıkarmak istediklerini dile getiren Pekdaş, “Çocuklarımızın, gençlerimizin ve kadınlarımızın hobilerini geliştirmek, özgüvenlerini artırmak, aktif iletişim becerilerini güçlendirmek kısacası hem hemşeri olmalarını, hem de bilinçli birer yurttaş olmalarını sağlamak bizim görevimiz. Bunu gerçekleştireceğiz ve hızla ilerliyoruz” dedi.

KENT YAŞAMI ZENGİNLEŞECEK

Semt merkezlerini önemsediğini her fırsatta ve her konuşmasında dile getiren Başkan Pekdaş, şuanda dört semt merkezinde başarıyla yürütülen Bizim Çocuklar Projesi’nin yeni açılacak Mersinli Semt Merkezi’nde de uygulanacağı müjdesini verdi. Pekdaş, “Bizim Çocuklar Projesi ile çocukların eğitim öncesinde ve eğitime başladıklarında kendilerine olan özgüvenlerini geliştirmelerini, aktif iletişim kurabilmelerini ve becerilerini geliştirmelerini sağlıyoruz. Dolayısıyla bu nitelikte bir hizmeti anneleriyle birlikte verecek bu semt merkezinin hemen hayata geçmesini istediğimiz için birimlerimiz son sürat çalışıyorlar. Ben onlara da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

11 YILLIK RÜYA GERÇEĞE DÖNÜYOR


Mersinli Mahallesi  2814 sokak girişinde bulunan arazi üzerinde inşaat çalışmaları süren semt merkezi tamamlandığında bölge halkının buluşma noktası olacak. 11 yıldır mahallelinin hayallerini süsleyen merkez ile bölgeye de belediye eliyle hizmet gidecek. 375 metrekare inşaat alanına sahip ve 3 katlı olarak planlanan Mersinli Semt Merkezi, modern ve çevreye duyarlı mimarisiyle dikkat çekiyor. Kısa bir sürede kaba inşaatının büyük bölümü tamamlanan binanın birkaç ay içinde tamamlanması öngörülüyor.