Sık sık akciğer enfeksiyonu geçiren ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için 9 yıldır Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde tedavi gören Ferhat, eğitim hayatını hastanede sürdürüyor. Okul, öğretmen, sınıf gibi kavramları hastane sınıfında öğrenen ve azmi sayesinde 5. sınıfa kadar yükselen Ferhat, 5. sınıfın ilk dönemini de başarıyla tamamlayarak karnesini aldı.

Anne Ayfer Tamtürk, yaptığı açıklamada, oğlunun okul çağına geldiğinde enfeksiyon tehlikesi nedeniyle okula başlayamadığını belirterek, hastanedeki odasına gelen öğretmenler sayesinde okul hayatıyla tanıştığını anlattı. Ferhat'ın okuma yazmayı hastanede öğrendiğini kaydeden anne Tamtürk, çocuğunun eğitimden geri kalmamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tamtürk, tedavinin evde sürdüğü dönemlerde evde eğitim hizmetinden yararlandıklarını, eve gelen öğretmenler aracılığıyla oğlunun derslerine devam edebildiğini ifade ederek, eğitim öğretim yılının çoğunu hastanede geçirdiklerini aktardı.

"Çok başarılı"

Ferhat Tamtürk'ün ilk öğretmeni olan hastane sınıfında görevli Gülistan Çelik de Ferhat'la 2007 yılında, Büyük Çocuk Servisi'ne yatak başı eğitimi için geldiğinde tanıştığını belirtti. O günden beri birlikte olduklarını anlatan Çelik, "İlk öğretmeni ben oldum. Başta ona masallar okurdum yatağı başında. Zaman içinde okuma yazma çalışmalarına başladık. Okumayı burada öğrendi. İlerleyen zamanlarda evde olduğu zaman evde eğitim alması için yönlendirdik. Eve gittiğinde eve öğretmenleri gidiyor" diye konuştu.

Çelik, Ferhat'ın çok başarılı bir öğrenci olduğunu vurgulayarak, "Aile gibi olduk. Öğrenci-öğretmen ilişkisinden daha farklı bir diyalog var aramızda, artık ailemizin parçası" dedi.

Ferhat Tamtürk de en sevdiği dersin Matematik olduğunu, resim çizmekten de keyif aldığını söyledi. Sınıfta vakit geçirmeyi sevdiğini belirten Ferhat, sınıf arkadaşlarıyla oyun oynamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.