Yatırım ve hizmetlerde tasarruf anlayışına önem veren Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, çeşitli kurum ve kuruluşların hurdaya ayırdığı atıl malzemeleri değerlendirerek, 3 milyon lira tasarruf sağladıklarını söyledi.

Başkan Kürüm, bir görüşme sırasında Tekel'in tik ağaçlarını okullara yakacak olarak dağıttığını öğrendiğini belirtirken, "Tekel'den tik ağaçlarının Karabağlar Belediyesi'ne bedelsiz verilmesini talep ettim. 20 bin ton tik ağacını bedelsiz aldık. Tik ağacı yağmura, suya 100 yıl dayanıklıdır. Bu nedenle açık alandaki mobilyaların yapımında tercih edilir. Biz de bu malzemeyi alıp, Gediz'deki atölyelerimizde işledik, park ve bahçelerde oturma grupları yapımında kullandık. İlçemize kazandırdık. Böylece ağaç alımı için para harcamamış olduk. Okullara ise ilçemizdeki park ve bahçelerdeki ağaçların budamalarından elde ettiğimiz odunları veriyoruz" diye konuştu.

Park ve bahçelerin oturma grubu, çöp kutusu, çocuk oyun grupları gibi pek çok ihtiyacını, marangoz ve demir atölyelerinde kendi imkanlarıyla ürettiklerini belirten Başkan Kürüm, yüzde 70'e varan tasarruflar sağladığını anlattı. Bugüne kadar kaynakları doğru ve verimli kullanmaya anlayışıyla hareket ettiklerine dikkati çeken Kürüm, "Gediz Asfalt Şantiye Tesisleri'ndeki atölyelerimizde hurdaya ayrılmış parçaları elden geçirtip, boyatıp yeniden kullanılır hale getirdik. Bu şekilde 3 milyon liralık katkı sağladık" dedi. 


TİK (TEAK) ağacı


Sudan etkilenmeme özelliği ile dikkat çeken tik ağacı dünyada az yetişen bir türdür. En kaliteli tikler Endonezya'da yetişir. Tik ağacından üretilen mobilyalar, dış mekanda kullanılan en prestijli ürünlerdir. Özel sertifikaları ile de bunu kanıtlayan ürünler, kaliteleri ve dayanıklılıkları sayesinde uzun yıllar kullanılabilirler.

Sezon başlarında bakım yağları sürüldüğünde ürünler, uzun yıllar orijinal renklerini korurlar. Aksi takdirde ürünler zaman içinde grimsi bir renk alır. Bu, ağacı yıpratmaz sadece rengini değiştirir.