İskender Dörtoluklar- Milli Piyango bileti satıcısı Lokman Altındiş'in sattığı biletlerden satın alan ev hanımı Aylin Alp, kazandığı 20 bin TL'yi 20 TL olarak görüp, bu parayı almak istedi. Alp'in kazandığı miktarın 20 bin TL olduğunu dürüst bir şekilde haber veren Altındiş, yanlışlığı gidererek Aylin Alp'in kazandığı 20 bin TL'yi alması için Milli Piyango idaresi'ne yönlendirdi. Milli Piyango bileti satıcısı Lokman Altındiş'in, bu davranışını takdirle karşılayan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ve İzmir Milli Piyango Satıcıları Odası Başkanı Paşa Çakmak kendisini basın mensupları önünde ödüllendirdi. İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Altındiş'e konuşarak, "Dürüst davranışın için son derece memnunum. Sizlerin varlığı bizleri mutlu ediyor. Sizler bu teşkilatın ayrılmaz bir parçası olarak her zaman toplumun huzuru için elinden gelen gayreti gösterdiğiniz  ve güzel esnaf davranışın nedeniyle de bir kez daha tebrik ediyorum. İyi ki varsın" açıklamasında bulundu. Ödül törenine çoçukları Berensu ve Batuhan Alp ile katılan Aylin Alp," Bileti kızım çekmek istedi.O çekmek istediğinden vazgeçip başka bir bilete yönlendi, o bileti ben hemen çektim. 20 rakamını gördüm, ama 20 TL zannederek Lokman Bey'e verdim.  Lokman Bey bana 20 bin TL çıktığını söyledi. Duyunca o an neye uğradığımı şaşırdım. Lokman  Bey, sağolsun biletime sahip çıktı ve bizi de yönlendirdi. Dürüst davrandığı için kendisine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Kazandıkları ikramiyeyi değerlendirdiğini söyleyin Alp,"Parayı değerlendirdim. Yeni mekan açmıştık. Bir takım sıkıntılarımız vardı. Onları giderdik" dedi. 

"Bu davranışı bir ödüllendirmek gerek"


İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, yaşanan süreci aktardı. Mutlu, "Bugün Milli Piyango Satıcıları Odası'na bağlı bir milli piyangocu esnafımız olan Lokman Altındiş'in insani bir davranışı nedeniyle onu ödüllendirmek ve bu davranışını basın mensupları vasıtasıyla da kamuoyuna paylaşmak için bu toplantıyı düzenledik. Aylin Alp Hanım, bizim seyyar Milli Piyango bayimiz olan Lokman Altındiş'ten bir kazı kazan bileti alıyor. 20 TL çıktığını zannederek, Lokman Altındiş'e veriyor. Ama bizim Lokman Altındiş, bunun 20 TL olmadığını 20 bin TL olduğunu kendisine söylüyor. Aylin Alp Hanım'ı Milli Piyango idaresi'ne yönlendiriyor ve 20 bin TL almasını sağlıyor. Aylin Hanım'ın ailesi Milli Piyango Satıcıları Odası'na başvuruyor ve Lokman Bey'in bu davranışı için kendisine teşekkür ediyor. Milli Piyango Satıcıları Odası Başkanı Paşa Çakmak'da bu durumu İESOB Başkanı olarak bana aktarıyor. Bende bu vesile ile hem bileti çeken kişiyi  hem de bileti veren arkadaşımızı  bulduruyorum. Bu davranışın bir ödüllendirme gerektirdiği düşüncesiyle bu toplantıyı düzenledik. İzmir Milli Piyango Satıcıları Odası Başkanı Paşa Çakmak, Lokman Bey'in bu davranışı için kendisine plaket takdim edecek. Bizde İESOB Başkanı olarak esnafımızı ödüllendireceğiz" ifadesini kullandı. 
 
"Halkıma hizmet için çalışıyorum"

Dürüst bir şekilde ikramiye kazanan vatandaşı uyaran Milli Piyango Bileti Satıcısı Lokman Altındiş, "Halkıma hizmet için, elimden geleni yapmaya çalışıyorum. 70 yaşındayım ve 20 yılı aşkın bir süredir piyangoculuk yapıyorum. Hiçbir zaman kötü niyetle hizmet etmedim. Bundan sonra da etmem. Daha önce benim sattığım biletlerden 1997 yılında 13 milyar kazanan olmuştu. Ama böyle bir olay daha önce olmadı" dedi.