İzmir Iğdırlılar Derneği, 30 Mart seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve Başkan Aziz Kocaoğlu'nu destekleyeceklerini bildirdi. Çamdibi Kapalı Pazaryeri'nde, CHP İl Başkanı Ali Engin, Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu ve parti temsilcilerinin katıldığı törende konuşan Iğdırlılar Derneği Başkanı Gürsel Özdemir, her zaman Aziz Kocaoğlu'nun yanında olacaklarını söyledi. İstanbul, Bursa, Ankara ve İzmir'den başlayarak CHP'ye geçme ve destekleme kararı aldıklarını söyleyen Gürsel Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü:

"'Neden Aziz Kocaoğlu'na destek veriyorsunuz' diye sorarsanız eğer, biz Aziz Başkan'ın dik duruşuna destek veriyoruz. Biz Aziz Başkan'ın inancına, yüreğine destek veriyoruz. Biz Aziz Başkan'ın cesaretine destek veriyoruz. Biz Aziz Başkan'ın özverisine destek veriyoruz. Biz ayakkabı kutusuna sıkıştırılmış değerlere destek vermiyoruz. Biz yargıya m     üdahale eden zihniyete destek vermiyoruz. Biz bir günde polisi - savcıyı yok edenlere destek vermiyoruz. Eğer bu ülke hukuk devletiyle yönetilecekse, böyle bir şey olamaz".

Hukuk devleti istiyorum

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da konuşmasında Iğdırlılar Derneği'ne teşekkür ederek, "Hepimiz birbirimizi tanıyor, birbirimizi biliyoruz. Ülkenin durumunu TV'lerden, gazetelerden takip ediyorsunuz. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yerelde kalkınma için çalışmalarımıza, yatırımlarımıza devam ediyoruz" dedi.

İzmir'e hem hükümetten daha fazla yatırım yaptıklarını hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarını tamamen ödediklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu şöyle konuştu:

"Namuslu insanlara oy verin ki, ülkenin geleceği kurtulsun. Ülke kaynaklarıyla ülke kalkınsın. Namuslu insanlara oy verin ki, dış politikada onurumuzla, şerefimizle ayakta duralım. Namusluya oy verin ki, çoluk çocuğun hakkı, ülkenin serveti tükenmesin; kişilerin, yandaşların cebine girmesin. 26 Kasım 2011'de Torbalı'da bir konuşma yaptım. 'Aç yatabilirsiniz, susuz yatabilirsiniz, ama adaletsiz yaşayamazsınız. Ben adalet istiyorum' dedim. 2.5 sene önce istediğim adalet bugün herkese lazım oldu. Yine adalet istiyorum, hukuk devleti istiyorum. Adalet için, hukuk devleti için, malımızın, mülkümüzün, canımızın korunması için namuslu dürüst ellerde yönetilmek istiyoruz. Yerel seçimlerden alacağımız güçle 2014'te yapılacak diğer iki seçimle, İzmir'den ülkenin kurtuluşunu başlatmak zorundayız".