Egekent Ormancılar Sitesi'nde geçen Haziran ayında meydana gelen olayda, markete alkollü içki almak için gelen E.P., bu sırada gelip dondurma alan 8 yaşındaki A.Y.'yi, dışarıda beklemeye başladı. Bir süre marketin yanında arkadaşlarıyla oynadıktan sonra evine doğru yürüyen A.Y.'nin yanına giden E.P., "Mustafa'yı tanıyor musun" diye sorarak yakınlık kurdu. Aslında öyle bir kişiyi aramamasına rağmen, çok kullanılan bir isim olduğu için Mustafa ismini veren E.P., küçük kızın, karşı komşuları olduğunu söylemesi üzerine kendisini ona götürmesini istedi.

BODRUM KATTA TACİZ ETTİ

Apartmana girdikleri anda yanındaki bıçağı çıkartan E.P., bağırması durumunda öldürmekle tehdit ettiği küçük kızı, bodrum kata indirdi. Burada A.Y.'yi, taciz etmeye başlayan E.P., asansörün çalışması üzerine paniğe kapılıp kaçtı. Tacizcinin, depodaki odunların üzerine attığı küçük kızın bağırarak yardım istemesiyle, çevredekiler polise haber verdi. Polisin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemesiyle, uyuşturucu kullanmaktan kaydı bulunan 30 yaşındaki E.P. yakalandı. Aynı bölgede yaklaşık bir ay önce de benzer bir yöntemle yakınlık kurduğu küçük kızı, apartman dairesinin kapısından ağzını kapatarak kaçırmaya çalışan, ancak annesinin sese koşması üzerine kaçan kişinin de E.P. olduğu ortaya çıktı. Saldırıya uğrayan o kız da E.P.'yi teşhis etti.

TACİZ ETMEDEN ÖNCEKİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Taciz olayıyla ilgili güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, E.P.'nin markette bulunduğu sırada küçük A.Y.'nin yanına geldiğini, bunun sonrasında ise, taciz etmeyi planlayıp yakınlık kurduğunu saptadı. E.P.'nin market dışında beklediği ve dolaştığı anlar da yine güvenlik kamerası kayıtlarında yer aldı.

30 YIL CEZA ALDI

Olaydan sonra adliyeye sevk edilen E.P., tutuklandı. E.P. hakkında, Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Suçlamaları kabul etmeyen E.P.'ye, yapılan yargılama sonunda ağır ceza çıktı. İki kız çocuğuna cinsel tacizden ve hürriyetlerinden yoksun bırakmaktan yargılanan E.P., toplam 30 yıl hapis cezasına mahkum edildi.