İlçedeki 75'inci Yıl İlköğretim Okulu önünde, 19 Nisan 2011 tarihinde meydana gelen olayda, oyun oynayan 4 yaşındaki Mehmet Ali Yavuz'un üzerine raydan çıkan demir kapı düşmüş, ağır yaralanan çocuk kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Evlatlarını kaybetmenin acısını yaşayan Gülbeyaz ve Şevket Yavuz çifti, olayın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen mağduriyetlerinin giderilmediğini belirterek tepki gösterdi. Türkiye'deki benzer olaylarda evlatlarını kaybedenlerin acılarının bir nebze olsun hafifletildiğini, ancak kendilerine ilgi gösterilmediğini öne süren Şevket Yavuz, "Tek umudumuz, olayda sorumluluğu olanlara ceza verilmesiydi. Okul müdürü 18 ay ceza aldı, ancak bu cezası ertelendi. Şu anda dosya hala Yargıtay'da temyiz aşamasında. Tam iki yıl oldu ama sonuçlanmadı. Oradan gelecek kararın ardından tazminat davası açacağız" dedi.

'BAŞBAKAN, SESİMİZİ DUYSUN'

Günlük işlerde çalışarak geçimini sağlayan Yavuz, “Oğlumuzu kaybettiğimiz gün olan her 19 Nisan, acılarımızı bir kat daha arttırıyor. Keşke bugün hiç yaşanmasaydı. Şimdi kolumuz, kanadımız kırık. Kimse de yardım çığlığımızı duymuyor. Bu bir kaza değil, cinayetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sesimizi duyup bize yardım elini uzatsın, mağduriyetimizi gidersin” dedi.

Gözü yaşlı anne Gülbeyaz Yavuz ise, “Yine bizi yıkan o tarih geldi. Yavrum hep gözümün önünde. Her an birbirimize sarılacakmışız gibi geliyor ama nafile. Bu olaylarla ilgili tedbirler alınsın ki, anaların gözyaşları dursun” dedi.