İzmir'de Buca Kaynaklar’daki ormanlık alana 2006 yılında ailesiyle pikniğe giden 5 yaşındaki İlayda Taşçı ortadan kayboldu. Olayın ardından Jandarma komando birliğinin köpekler yardımıyla aramalarından, polisin şehirdeki araştırmalarından, ailenin çabalarından sonuç alınamadı. Kızı İlayda’nın bulunması için gözüyaşlı anne Bedriye Taşçı ile baba Saim Taşçı, Cumhurbaşkanı’ndan Başbakan’a, İzmir Valilliği’nden polis ve jandarma yetkililerine kadar her yere, gerek mektup göndererek gerekse kendileri gidip yüzyüze görüşerek yardım istedi. Ancak ailenin umutlu bekleyişi hep hüzünle bitti. Aradan geçen 5 yıla rağmen İlayda’dan bir iz dahi bulunamadı.


KAYSERİ YENİ UMUT OLDU


Ailenin kendi imkanlarıyla yaptıkları araştırmaların sürdüğü sırada, Kayseri’de bayram günü şeker toplamak için evlerinden çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan 9 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin, 6 yaşındaki kardeşi Dilbura Tekin ile 11 yaşındaki Türkan Ay’ın cesetlerinin bulunup, cinayetin özel ekip tarafından aydınlatılması İlayda ile ilgili de yeniden umut oldu.

Kızının kaybolmasının ardından sürekli onunla ilgili rüyalar görüp, konuşmalarını duyduğu için geceleri uyuyamayan anne Bedriye Taşçı, Kayseri’deki olayı aydınlatan özel ekibin başındaki Asayiş Daire Başkan Yardımcısı Ercan Taştekin’i beklemeye başladı. Gözyaşı dökerek Kayseri’deki çocuklar gibi kendi kızının da bulunmasını isteyen anne Taşçı, "Kayseri olayı aydınlandığı gece sabaha kadar uyuyamadım, kızım İlayda’yı düşündüm. Kızımdan bir iz bekliyorum. Ölü ya da diri kızımı artık bana versinler. Çok acı çekiyorum. Polis müdürü Teştekin, İlayda’nın amcası olsun, dayısı olsun özel ekibiyle onu bulsun" dedi.