Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü'nden 2009'da mezun olan Yarkın Üstünes, bir grup mezun arkadaşıyla Selçuk Belediyesi'nin yürüttüğü "Kent Merkezi Belleği" projesi bünyesinde, ilçenin tarihine ilişkin bilgilerin yer alacağı bir müzeye dönüşmesi ön görülen eski tütün deposunun yenileme projesini hazırladı. Geçtiğimiz günlerde İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanan projenin önümüzdeki günlerde ihaleye çıkması bekleniyor.


Hocalarıyla birlikte çalıştı


Eski tütün deposunun yenileme projesinin hazırlanması aşamasında Mimarlık Fakültesi'nde kendisine ders veren hocalarıyla ve mezun arkadaşlarıyla birlikte çalışan Yarkın Üstünes, mezun olduğu ve halen yüksek lisans yaptığı Yaşar Üniversitesi'ni unutmadı. Üstünes, proje tesliminden kazandığı gelirin bir kısmını üniversiteye bağışladı.


Kentine hizmet eden üniversite


Üstünes'in yaptığı bağış ile ilgili protokol Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan'ın makamında imzalandı. Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayfun Taner ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Demirkan'ın da katıldığı imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Murat Barkan, bulunduğu kente ve çevresine hizmet eden bir üniversite olma yolundaki çabalarının devam ettiğini belirterek, "Öğrencilerimizi topluma fayda sağlayan projelerde görmek bizi mutlu ediyor. Bu öğrencimizin bizi unutmaması ve sembolik de olsa bir katkıda bulunması ayrıca sevindirici. Kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz mezunlar derneğimiz ile daha çok mezun öğrencimize ulaşıp, Yaşar Üniversitesi ailesini daha da büyütmek amacındayız" diye konuştu.