İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir'in EXPO 2020 adaylığı konusunda altyapının tamamlandığını, sahaya inmenin zamanı olduğunu söyledi.Kıraç, Uluslararası Balkan Federasyonu tarafından Yamanlar Koleji'nde düzenlenen "Fikir Sofraları" etkinliğinde yaptığı konuşmada, EXPO için lobicilik faaliyetlerine başladıklarını kaydetti. Kıraç, İzmir'in EXPO 2020 adaylığıyla ilgili çalışmaların takım halinde yürütülmesi gerektiğine dikkat çekti. Organizasyonun yapılacağı yer olarak planlanan İnciraltı'yla ilgili atılan adımlara değinen Kıraç, bu bölgenin İzmir'in kanayan yarası olduğunu vurguladı. Bu alanı domates yetiştirmek, tavuk beslemek için kullanmanın doğru olmayacağını anlatan Cahit Kıraç, "Bu amaç için kullanmak israftır. İsraf, bize göre haramdır. O bölgenin ekonomiye kazandırılmasının bir insanlık görevi olduğunu söyledik." diye konuştu.

EXPO için özellikle Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) delegelerinin yoğun olduğu Londra, Paris ve Brüksel nezdinde çalışmaların yürütüldüğünü kaydeden İzmir Valisi, "Birleşmiş Milletler ve İslam Kalkınma Örgütü ülkelerine özel önem vereceğiz. Balkanlar, Kafkaslar, Türk dünyasına da dernekler vasıtasıyla ulaşacağız. Dünyanın her noktasında, insanlığa hizmet eden Türk okulları var. Onların da devreye girmesiyle çalışmalarımızın etkisi büyüyor." dedi.

Federasyon Başkanı Ekrem Selimler ise AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait aracılığıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmede, İzmir'de 1. Büyük Balkan Şurası toplamak için destek sözü aldıklarını söyledi. Selimler, bu projeyle Balkanlar ile Anadolu'yu buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

İlik bağışı çağrısında bulundu

Öte yandan üç gün önce Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören lösemi hastası kız kardeşi Münevver Karabulut için kök hücre (ilik) bağışı yapan Cahit Kıraç, etkinlikte bu konuya da değinerek bağış çağrısında bulundu.