İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; mimarlık, gayrimenkul sektörü ve inşaat endüstrisinin önemli isimlerini bir araya getiren Arkiparc 2011'e katıldı. Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından İstanbul Fulya Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Gelişen Kentler, Yeni Fikirler" panelinde konuşmacı olan Başkan Kocaoğlu, gayrimenkul ve inşaat sektörlerinin yerli ve yabancı temsilcilerine "İzmir'de yatırım çağrısı" yaptı.


Çeşitlilik istiyoruz

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yerelde kalkınma hedefi ve bu doğrultuda yaptıkları çalışmaları özetleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, "Büyükşehir Belediyesi olarak, ekonomik anlamda, göreve geldiğimizden çok daha iyi bir durumdayız. Kentimizi hizmet sektörü ve turizmde çeşitliliğe gidecek şekilde büyütmek istiyoruz. 2023 vizyonumuz, Akdeniz çanağında önemli bir oyuncu olmak. Bunun için çalışıyoruz, geleceğe koşuyoruz" diye konuştu. Başkan KOcaoğlu'nun özellikle Yeni İzmir, İnciraltı ve Yarımada bölgeleriyle ilgili açıklamaları, salonda bulunan gayrimenkul sektörü ve inşaat endüstrisinin temsilcileri tarafından büyük ilgi gördü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Arkiparc 2011 yarışmasında "Karma Kullanım" dalında birinci olan Çeşme Marina'nın ödülünü de verdi.

Şehir Plancısı Faruk Göksu'nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelin diğer konuşmacıları ise Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki oldu.