Türk Amerikan Derneği'nin (TAD) düzenlediği 'Çağdaş İzmir, Çağdaş Yönetim' konulu söyleşiye katılan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, son zamanlarda insan faktörünün dışlandığını ve toplumsal değerlerimizin yitirildiğine dikkat çekti. Göreve geldiği günden beri insan odaklı çalışmalar yaptığına değinen Başkan Tartan, "Sevgi, saygı ve hoşgörünün ön planda bulunduğu bir tutum içindeyiz. Yerel yöneticilik sadece yol, kaldırım, kanalizasyon yaparak övünülecek makamlar değildir. Bunlar zaten olması ve yürütülmesi gereken işlerdir.  Proje üreterek şiddeti engellemek, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek, kadınları sosyalleştirebilmek, yeşil alanlarda spor yapılma imkanı yaratabilmek esas olandır" dedi.

 Başkan Tartan, çağdaş yöneticinin insanı seven, değer veren, işini saygı ekseninde yapması gerektiğini de kaydederek yerel yönetimlerin yetkilerinin çok kısıtlı olduğunu ve bu yetkilerin artırılması gerektiğini söyledi. Tartan kentsel dönüşüme de değinerek sözlerine şöyle devam etti: "Kentler apartmanlara, araçlara göre değil; insanlara göre tasarlanmalı. Ancak bunu düzenlemek benim işim değil ama dile getirmem gerekiyor. İnsanlar düşünerek kentsel dönüşüm yapılmıyor. Çağdaş yönetim adına yerel yönetimler daha işlevsel olmalı. Bu nedenle vatandaşların sorgulaması ve itici güç oluşturması gerekiyor. Sorgulayan bir toplum değiliz, lütfen sorgulayalım, sorgulamayan bir toplum ileri gidemez. Çağdaş demokrasilerde böyledir."
İnsanı ön planda tuttuk

Başkan Tartan, göreve geldiği günden bu yana kente çok sayıda  ulusal ve uluslararası organizasyon kazandırdığına değinerek, "Kente ekonomik olarak sağlık, spor, turizm alanlarında kendi çabalarımla katkı koymaya çalışıyorum. Butik müzelerimize gezen turist ziyaretçilerin sayısı ciddi rakamlara ulaştı. 22.Balkan Veteran Atletizm Pist Şampiyonası'nı İzmir'e getirerek İzmir'e ekonomik katkı sağladık. Spor kulüplerimizde 5 bin gencimizin spor yapmasını sağlayarak onları kötü alışkanlıklardan uzak tutuyoruz. Semt evlerimizdeki kurslarla başta kadınlar olmak üzere 7'den 70'e tüm vatandaşlarımıza hobi veya meslek edindirme kursları düzenleyerek hayata bağlıyoruz, sosyalleştiriyoruz. Parklara spor aletleri yerleştirerek vatandaşların spor yapmalarını sağlıyoruz. Üretim böyle olmalı diye düşünüyorum. Çağdaş kentlilik bilincini geliştirmek lazım. Tüm çalışmalarımızda 'Önce İnsan' dedik. İnsanı ön planda tutacak çalışmalar yaptık."