Şefika Bal- "Gençlerimiz için ne yapılyorsa geleceğimize yapılan bir yatırımdır" diyen İzmir Valisi Erol Ayyıldız, "Bu güzel projede olmaktan çok mutluyuz. Şimdi ve gelecek zamanlardaki en tehlikeli alan olan internette, devletimiz ve onun kurumları aracılığıyla yarınlarımız olan çocuklarımız güvenli bir yolda yürüyecek. Hem kalbi hem de  harbi olarak velilerimiz de çocuklarımız da rahat hareket edecek. Yarınlarımıza güvenli ve her türlü kötülükten uzak bir yol sunmak geleceğimiz açısından çok önemli. Tüm kurumlarımıza teşekkür ederim. Hergün eksiklerimizi tamamlayarak yarınlarımızı güzellştirmek adına çalışıyoruz. İnşallah hayırlı olur" sözlerini kaydetti.

 


1 buçuk milyon hedefleniyor


İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi , "Çocuklarımızın madde bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığına yönelik tedbirleri almak için internette 'Güvenli Birey' protokolünü imzalıyoruz.  2012-2014 yılları arasında bu projeyle 174 bin kişiye ulaşıldı, bugün de toplamda 1 buçuk milyon öğrenci,öğretmen,veli ve halka ulaşılması hedefleniyor. Teknolojik bağımlılıkta interneti daha güvenli kullanma, velilerimizin içini rahatlatmak, güvenini almak için çalışıyoruz" dedi.


Gençlerimiz için çalışıyoruz


İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, "İzmir Emniyet Müdürlüğü olarak valimizin talimatlarıyla çocuklarımız ve gençlerimizi gün geçtikçe daha büyük sorun olan dijital suçlar ve istismardan korumak için daha önce bir çalışma başlatmıştık. Bugün, çalışmamızı daha da genişletiyoruz. Gençlerimizin teröre, uyuşturucuya ve istismara maruz kalmalarına karşı  için çalışıyoruz. Sokakta binden fazla polisimiz çalışıyor. Uyuşturucu ve terör sanal alemin çok büyük bir sorunu. Güzel İzmir'imizin insanı bundan sonra daha da bilinçlenecek" diye belirtti.