Fransız konsolosluğu önünde toplanan grup ABD ve Hükümet aleyhinde sloganlar attı. Konsolosluk önünde toplanan grup adına basın açıklamasını İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Tugay Şen yaptı.

ABD ve İngiltere ile birlikte Fransa'nın Libya'yı vurduğunu belirten Şen, "Sömürgeci emperyalistler, Libya halkını kurtarmak için operasyon yaptıklarını iddia ediyor. Gerçek gün gibi ortada. Emperyalist katiller, Libya'da bir aydır sürmekte olan iç çatışmalarda ölen insan sayısı kadar Libyalıyı bir gecelik bombardımanda katletti. Aynı yalanlarla Afganistan'ı ve Irak'ı işgal ederek 3 milyon müslümanı katlettiler. Şimdi sıra Libya'da. Haçlı emperyalizmi bin yıllık hedefine doğru yürürken şimdi de Libyalı Müslümanların kanı akıyor" dedi.

Emperyalistlerin bu kadar iştahla Libya'ya saldırmalarının tek nedeninin petrol olduğunu söyleyen Şen, şöyle konuştu: "Libya halkını savunmak, diktatörlüğe karşı olmak, demokrasi, özgürlük. Bütün bu kavramlar emperyalistlerin gerçek yüzünü gizleyemez. Emperyalistlerin bu kadar iştahla Libya'ya saldırmalarının biricik nedeni, bu ülkenin zengin petrol ve doğalgaz kaynaklarıdır. Bütün dünya bu gerçeği biliyor."


ÇÖKEN GÜÇLERİN SALDIRGANLIĞI


Amerika'nın Irak ve Afganistan'dan gerekli dersi almadığını dile getiren Şen, sözlerine şöyle devam etti: "Amerika ve suç ortakları cami duvarına işemektedirler. Irak'a saldırdılar şimdi Irak batağında debelenmektedirler. Afganistan'a saldırdılar şimdi nasıl kurtulacaklarını kara kara düşünmektedirler. Amerika'nın gerekli dersi almadığı anlaşılıyor. Alamaz da. Emperyalizm, sömürü, zorbalık ve saldırı demektir. Çöküşe giderken çılgınca saldırmaktadırlar. Ama bu saldırı nafiledir. Kaçınılmaz sonlarını yaklaştırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Emperyalistler, döktükleri kanda boğulacaklardır."
İP İl Başkanı Şen, AK Parti iktidarının da Irak, Afganistan ve Amerikan emperyalizminin yanında saf tuttuğunu iddia etti. Sloganlar atan grup konuşmanın ardından Fransız Konsolosluğu'nun kapısına siyah çelenk bıraktıktan sonra dağıldı.