Bornovalı futbol adamı merhum Ata Albayrak'ın adının verildiği tesisin açılış töreni; Ata Albayrak'ın Eşi Sebahat Albayrak, Kızı İlayda Korkmaz, Oğlu Atacan Albayrak, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, TÜFAD İzmir Şubesi Başkanı Dr. Şaban Acarbay, Ata Albayrak'ın dostları, mahalle muhtarları, meclis üyeleri, belediye bürokratları, sporcular ve spor adamlarının katılımıyla gerçekleşti. Ata Albayrak'ın hayatını anlatan belgeselin gösterildiği törende Albayrak Ailesi ve dostları gözyaşlarına hakim olamadı.

Bu yatırımlar geleceğimiz için

Duygu dolu anların yaşandığı törende konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 10 Kasım'da Ata Albayrak'ın doğum günü olduğunu hatırlatarak, 'Tüm amacımız Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde aydınlık yarınlara hep birlikte yürümek. Bunun da geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitiminden geçtiğinin farkındayız. Spora yaptığımız yatırımlar da bu anlamda büyük önem taşıyor. Bu sahada geleceğin Ata Albayrakları, geleceğin Bahri Altıntabakları yetişecek. Tesisimiz Işıkkent'e Bornova'ya ve Türk sporuna armağan olsun' diye konuştu.

Gurur günümüz

Törende Albayrak Ailesi adına konuşan Ata Albayrak'ın oğlu Atacan Albayrak, bugünün kendilerini için gurur dolu bir gün olduğunu belirterek, 'Babamın isminin verildiği bu özel günde yanımızda olan tüm dostlarımıza ve bu onuru bizlere yaşatan Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila'ya çok teşekkür ediyorum. Eğer bir gün oğlum olursa Ben de ona 'Ata' ismini vereceğim' dedi.

Muhtarlardan teşekkür

Işıklar Mahallesi Muhtarı Necati Karabulut ile Egemenlik Mahallesi Muhtarı Osman Kasap ise Bornova Belediyesi'nin son yıllarda yaptığı yatırımlarla Bornova'nın sporda marka kent haline geldiğine dikkat çekerek, başta Başkan Olgun Atila olmak üzere emek veren herkese teşekkür etti. Karabulut ve Kasap Başkan Atila'ya teşekkür plaketi verdi.

Atatürk'ü Anma ve Saygı Turnuvası

Sahanın açılış kurdelesi hep birlikte kesilirken, 12 takımın katılımıyla gerçekleşen Atatürk'ü Anma ve Saygı Turnuvası'nın açılış maçı da oynandı. Bornova Belediyespor  ile Işıkkentgücü U12 takımılarının mücadelesiyle başlayan turnuva, 11 Kasım Cumartesi günü sona erecek. Maçların, 20 dakikalık, tek devreli eleme usulüne göre oynadığı turnuva, Bornova Belediyespor ve Işıkkentgücü ile birlikte Işıkspor, Pınargücü, Özçamdibi, Altınırmak, Serintepe Kandere, Bornova Yeşilovaspor, Doğanlarspor, Çambidispor ve Bornova Gençlik takımlarının katılımıyla gerçekleşiyor. n Kübra Topal


Spora her zaman destek oldu

10 Kasım 1956 yılında o zamanki adı Yeni Mahalle olan Kazımdirik Mahallesi'nde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Bornova'da tamamladıktan sonra çalışma hayatına başladı. Uzun yıllar Tedaş'ta çalıştı ve bu kurumdan emekli oldu. Spora her zaman ilgi duydu. Bornova Altınay ve İlk Adım Spor kulüplerinde futbol oynadı. Bornova Masterler Derneği'ni kurdu. Aliağa Belediyespor ve Bucaspor da idari menajerlik, Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'nde tesis yöneticiliği yaptı. 24 Mart 2014 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Ata Albayrak evli ve iki çocuk babasıydı.