Türk kadınının gücü ve başarısının simge ismi Işılay Saygın sevenleriyle buluştu. Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu Işılay Saygın’ı görmek, ona sevgisini dile getirmek isteyenlerle doldu taştı.

İzmir eski milletvekilleri, kadın sivil toplum kuruşları, kentteki kadın yöneticiler, iş adamları, gazeteci dostları, Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve ev sahibi Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ustadan övgüyle bahsettiler. 

Türkiye’de ilklere imza atan Devlet eski Bakanı, Buca’nın unutulmaz Belediye Başkanı, sivil toplum kuruluşu önderi, siyasetçi ve mimar Işılay Saygın’ı ağırlamaktan çok mutlu olduklarını dile getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Işılay Saygın İzmir’in sembol, anıt ismidir. Parlamentoda Işılay Hanım gibi kişileri arıyorum. Siyasete girerken ve bulunduğum dönemde kendisinden çok şey öğrendim. Göreve gelir gelmez adını da bir sokağa verdim. Sizi her zaman önemserim, varlığınız İzmir için bir güçtür” dedi.

İzmir eski Milletvekili ve İzmir Şubesi Türk Parlamenterler Birliği Başkanı  Metin Öney, “Kişi vardır oturduğu koltuktan şeref alır, kişi vardır oturduğu koltuğa şeref verir. Işılay Hanım ikincisidir” diye övgüyle bahsetti.

Moda dünyasının duayeni ve dostu Zuhal Yorgancıoğlu da Işılay Saygın’ı İzmir’in amazonu olarak nitelendirerek, “İzmir’e tek amazon yetmez daha başka amazonlar da görmek istiyoruz. En yakın zamanda da İzmir’e bir anıtını dikeceğiz” dedi. İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu ise Işılay Saygın’ın kimseye boyun eğmeyeceğini ifade ederek, “O ilkelerinden ödün vermez. İsteseydi bugün de bir koltuk sahibi olurdu ama onun en güzel özelliği ilkeli oluşudur. O ilkelerinden kesinlikle sapmaz. Koltuk için inançlarından, ilkelerinden, Atatürkçülüğünden ödün vermez. Kapısı herkese açıktır” dedi.  
    Heyecanı ve mutluluğu sesine ve gözlerine yansıyan Işılay Saygın dostlarıyla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, çizgisinden çıkmadan hizmet verdiğini söyledi. Saygın, “Halka hizmet, hakka hizmettir düsturuyla, hizmet aşkıyla çalıştım. Yolumuz her zaman Atatürk yoluydu, bu yoldan hiçbir zaman dönmedik” dedi. Saygın, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ederek, “Beni örnek aldığını söyledi; o örnek alıp da yapanlardan. Halkı dinleyip sahip çıkan müstesna insanlardan. Böyle belediye başkanlarının artmasını diliyorum” diye konuştu.

Salonu dolduran pek çok saygın isim Işılay Hanım’a olan sevgi ve saygılarını övgü dolu sözlerle ifade ettiler. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da gecenin anısı olarak Işılay Saygın’a gümüş kahve takımı hediye etti. 


Işılay Saygın :

Dokuz Eylül Üniversitesi mimarlık mezunu Işılay Saygın henüz
26 yaşındayken Buca Belediye Başkanı olarak göreve geldi. 1973 yılında seçildiği belediye başkanlığını iki dönem yürütürken 12 Eylül 1980 darbesinde görevden alındı. Sonraki iki yıl boyunca mimar olarak çalıştı. 1983, 1987, 1991, 1995, 1999 yıllarındaki seçimleri kazanarak beş dönem İzmir Milletvekilliği, Türkiye Büyük Millet Meclisi İlk Kadın Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyeliği  görevlerinde bulundu. 51 ve 52. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde Devlet Bakanı ve İlk Kadın Çevre Bakanı, 53. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde İlk Kadın Turizm Bakanı, 54. ve 55. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde ise Devlet Bakanı olarak görev yaptı. 25’in üzerinde dernek, birlik ve vakıf üyesidir.