Patlama ve yangın 5 can aldı. Ölenlerden geriye dram dolu hikayeleri kaldı. İşte onlardan biri de söndürme çalışmaları sırasında ahşap parkelerin üzerine düşmesi sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen 34 yaşındaki itfaiye eri Ozan Avşar'dı. Ozan Avşar’ın, geride bıraktığı eşinin anlattıkları ve yarım kalan hayalleri, yürek burktu. Yangın söndürme çalışmalarında şehit olan itfaiye eri Ozan Avşar'ın üniversite mezunu olduğu, arkeoloji bölümünü bitirmesine rağmen iş bulamayınca İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının açtığı sınavlara girdiği ve 7 yıl önce bu işe başladığı ortaya çıktı. Yaklaşık 2 yıl önce evlenen Avşar'ın, Eda adında bir kız çocuğu vardı.

 
'HAYATIMIZDAN KAYIP GİTTİ'

Altı yıllık eşinin ardından 9 aylık kızı Eda’yla yaşama bağlanmaya çalışan ev kadını Gizem Avşar, anlattıklarıyla dinleyenlerin yüreğini burktu. Acılı eş Avşar, "Arkadaş vasıtasıyla tanışıp birbirimizi sevdik ve yaşamımızı birleştirdik. Kızımızın doğumuyla aile saadetimiz daha da arttı. Normal aile düzeninde yaşıyorduk. Kendisi çok iyi niyetli ve ailesine çok düşkündü" dedi.

Olay günü, kızının rahatsızlığı nedeniyle geç yattıklarını ve işe gittiği saatte uyudukları için eşini son kez uğurlayamadığını söyleyen Avşar, "O gün uğurlayamadım. Gün içerisinde de konuşma fırsatım olmadı. Daha sonra acı haberi alıp hastaneye koştum. Ancak yaşama tutunamadı, hayatımızdan kayıp gitti" diyerek acısını dile getirdi.


'KAZI YAPMAYI ÇOK İSTEDİ'


Eşinin asıl mesleğinin arkeologluk olduğunu, ancak şartların itfaiye eri olmasına müsade ettiğini hatırlatan Avşar, "Asıl mesleğini çok severdi. Öğrenciliği boyunca kazılara katılmıştı. Yine yeni kazılar yapmak istiyordu, her hafta kitaplarına tekrar bakıp bilgilerini tazeliyordu. Ancak hiç bir zaman da itfaiye eri olmaktan şikayetçi olmadı, onu da layıkıyla yapıyordu" dedi.


İLK DOĞUM GÜNÜNÜ GÖREMEYECEK


Evinde taziyeleri kabul eden, eşinin alyansını da parmağına takan Avşar, "En büyük arzusu, kızımızın saçlarının uzaması ve kendi elleriyle toka takmak istemesiydi. İlk doğum gününü de göremeyecek artık. Onsuz hayatımız artık çok güç olacak" diye konuştu. Olayda ihmal olup olmadığını bilmeyen ancak kişisel ve kurumsal anlamda kendilerine şu ana kadar sahip çıkıldığını söyleyen Avşar, "Bu günlerin geçmesinin ardından herşeyi öğrenmek istiyorum. Herşeyi öğrenip ona göre karar verecem ve yol alacağım" dedi. (Hürriyet)