İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir için belirledikleri vizyonda İzmir'in bir marka kent ve dünya kenti olması olduğunu belirterek, “Bu hedeflere ulaşmamızda kentimizin hak ettiği şekilde tanıtılması büyük önem taşıyor. Daha fazla turist, daha fazla yatırımcı çekebilmemiz için etkin ve başarılı bir tanıtım yapmamız gerekiyor" dedi. Bu hedefler doğrultusunda bugüne kadar İzmir'i tanıtıcı pek çok doküman hazırladıklarını, 10 dilde İzmir Rehberi bastırıp ücretsiz olarak dağıttıklarını, belirten Demirtaş, 2007 yılında da 7 dilde tanıtım filmi yaptırdıklarını söyledi. Demirtaş, “Ama İzmir devamlı gelişen, büyüyen bir kent, tanıtım dokümanlarının da güncellenmesi, değiştirilmesi gerekiyor. Bu yüzden Oda olarak tanıtım filmimizi yeniledik, İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne 'Yaşanacak Şehir İzmir' filmini yaptırdık" diye konuştu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından hazırlanan tanıtım filmi için 20 saat çekim yapıldığını, bu çekimlerin yaklaşık yüzde 40'lık kısmının insansız hava araçlarıyla yapılan hava çekimleri olduğunu belirten Demirtaş, “İzmir ve ilçelerinde yer alan tarihi ve turistik bölgeler ile serbest bölgeler, sanayi ve organize bölgeleri, tarım arazileri, havalimanı, şehiriçi deniz ve kara ulaşımı gibi kent yaşamını ilgilendiren alanlar, termal tesis ve plajlar, ticaretin gerçekleştiği alışveriş merkezleri, İzmir'in önde olduğu sektörlerin üretim tesisleri pek çok merkezde çekim yapıldı" dedi. Çekimlerde 4k'lık görüntü kalitesini sağlayan son teknoloji kullanıldığını belirten Demirtaş, kara ve hava çekimlerinin yanı sıra su altı çekimleri de yapıldığını söyledi.

Yaklaşık 5 ay süren çekim ve montaj sürecinin ardından tanıtım filminin, 10 dilde hazırlandığını belirten Demirtaş, “Bir önceki filmimiz 7 dildeydi onu daha da geliştirerek Türkçe, İngilizce, Almanca, İspanyolca, Yunanca, Fransızca, İtalyanca, Çinçe, Arapça ve Rusça dillerinde tanıtım filmimizi hazırlattık" dedi.

Demirtaş, şöyle konuştu:

“Yaşanacak Şehir İzmir Filmi'ni Odamızın www.izto.org.tr adresli web sitesinden veya www.yasanacaksehirizmir.com adresleriyle hazırlattığımız yeni web sitesinden izlenip, indirilebilir. Filmimiz tüm İzmirlilerin, İzmir dostlarının, İzmir sevenlerin kullanımına açık. İzmir'i turistlere, yabancı yatırımcılara, tanıdıklarına tanıtmak isteyen herkes bu filmi indirip çoğaltabilir, bölüm bölüm kullanabilir. Bunun için bedel ödenmesine gerek yok. Üyelerimize ve İzmir'e yine sıra dışı bir İzmir Ticaret Odası hizmeti yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu filmin sadece turizme yönelik olan bir versiyonu ile TV kanalları için reklam filmi versiyonunu da hazırlatacağız. Güzel İzmir'i bundan sonra da tanıtmak için çalışmalarımız devam edecek."