Torbalı ilçesindeki Pancar Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sanayicinin sorunlarını ve isteklerini dinledi. Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un da katıldığı toplantıda konuşan Pancar Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hüseyin Şairoğlu, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. 
İZBAN hattının Torbalı'ya kadar uzatılması nedeniyle Başkan Kocaoğlu'na teşekkür eden Şairoğlu, sanayi bölgesinin İZBAN sayesinde daha da hareketlilik kazanacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin desteğini her zaman hissetlerini ifade eden sanayilerin ortak isteği ise, organize sanayi bölgesinin önündeki yolun ıslahın yapılması ve bölgede kuracakları itfaiye merkezi için eğitim desteği oldu. Sanayicinin yanında olduklarını bir kez daha hatırlatan Başkan Kocaoğlu, yolun asfaltlama çalışmalarını yapacaklarını, itfaiye için her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi. 

Uzlaşma yolunu arayın!

Pancar Organize Sanayi Bölgesi'nin 335 dönümlük ikinci etap çalışmaları için kamulaştırmada sorun yaşadıklarını anlatan sanayicilere tavsiyede bulunan Aziz Kocaoğlu, "Organize sanayi bölgesi olarak planlanan alanlarda OSB'lerin kamulaştırma yetkisi var. Bu kamulaştırma yetkisi problemleri aşılması, işin tıkanmaması içindir. Ama planlama yetkisiyle vatandaşı gayrimenkulünü sadece bir kişinin alıcılığına terk etmek adalet açısından çok doğru değildir. Bu yüzden biz bu tür kamulaştırma yetkisinden ziyade, uzlaşarak yapılmasından yanayım. 335 dönüm yerin vatandaşın rızasıyla alınması tercih edilmelidir" diye konuştu.