Türkiye’nin havalimanı bağlantısı da olan en büyük toplu ulaşım sistemlerinden biri olan İzban’da, olası yangın için çeşitli kurumların da desteğiyle yangın tatbikatı düzenlendi. Temsili olarak Alsancak garından kalkan İzban seferini yapan trende, yangın çıkması üzerine ilk istasyon olan Hilal aktarma merkezinde durdurularak dumanlar içerisindeki trenden yolcular tahliye edildi.

SAHRA ÇADIRI KURULDU

İzban, Metro, TCDD Bölge Müdürlüğü, AKS, 112 Acil Yardım ve Ulusal Medical Kurtarma (UMKE) ekipleri, yangına müdahale etti. Yolcuların tahliye edilmesinin ardından temsili olarak dumandan zehirlenen ve vücudunda yanıklar oluşan yolculara sağlık ekipleri, ilk tedavilerini uyguladıktan sonra bunları yakında kurulan 60 metrekaralik sahra çadırlarına taşındı. Sadece dumandan etkilenen yolcular ise başka bir noktada hazırlanmış yerlere tahliyeleri sağlandı. Tatbikatta, 9 itfaiye aracı, iki ambulans, iki UMKE eracı ile 30’u figuran olmak üzere toplam 150 kişilek ekip görev aldı. Olısı yangın tatbikatında diğer hatlardaki gerek İzban, gerekse metro seferlerinin aksamadan devam etmesi de yine tatbikat sırasında sağlandı.

VATANDAŞLAR DA İLGİ GÖSTERDİ

Yangın tatbikatındaki gerek kurtarma çalışmaları, gerekse yaralıların toplandığı alanlardaki götüntülere istasyonda yolcu olarak bulunan vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Birçok yolcu, cep telefonlarıyla tatbikatı kaydetti.