Ali Budak- İzmir’de kadınların iş hayatındaki yerini güçlendirmeye yönelik adımlar atan kişi ve kurumların ödüllendirildiği geceye İzmir iş dünyasının temsilcileri katıldı. İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, gecenin açılışında yaptığı konuşmada 10 yıldır kadınların iş yaşamında var olması için çalıştıklarını ifade etti.

‘Farkındalık için 10 yıldır mücadele ediyoruz’

Kadınların iş ve toplum hayatında yerinin genişlediği toplumların her alanda dünyada ön planda olduğuna işaret eden Serter, ‘Biz kadınların iş hayatında daha fazla yer alması için 10 yıldır mücadele ediyoruz. Kurumlarla ve kuruluşlarla işbirliği yaparak bu konuda bir çok projeyi hayata geçiriyoruz. Bu ödüllerimizle de hem girişimcilik öyküleri ile kadınlara rol model olacak kadınları belirlemeyi, hem de kadın istihdamına destek olarak fark yaratan şirketleri ödüllendirmek istedik. Bu alanda farkındalığımızı daha da artırarak topluma da örnek olmak istiyoruz’ dedi.

Jüri Özel Ödülü Şerife İnci Eren’e

Başkanlığını Aysel Öztezel’in yaptığı Zeynep Gürel, Dilek Gappi, Ayça Bükülmeyen, Meltem Kolday, Candan Çorbacıoğlu, Gülfem Perçin Yorgancılar’dan oluşan Jüri tarafından belirlenen 2017 yılı ödül sahiplerini İZİKAD Başkanı Huriye Serter açıkladı. 2017 Yılının En İyi Üst Düzey Kadın Yöneticisi ödülünü Vodafone Kurumsal İş Birimi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin’e verildi. Şahin, ödül için İZİKAD’a teşekkür ederken, yaptığı kısa sunumda kadınlar ile ilgili kurum olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

‘Gelecek kadındadır’

Gecede Jüri Özel Ödülü’nü de İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şerife İnci Eren aldı. İş hayatında 40’ıncı yılını doldurduğunu söyleyen Eren, bu başarıda ailesinin ve ekibinin çok

büyük payı olduğunu belirterek, ‘Gelecek kadındadır, hiçbir zaman umudumuzu kaybetmemeliyiz’ dedi.

Teşekkür plaketleri takdim edildi

Geceye katkı sağlayan ve kurum dergisinin çıkarılmasında emek harcayan isimlere de teşekkür plaketleri takdim edildi. Ege Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aylin Göztaş’a da üyelik plaketi verildi. Gecede Derneğe üye olan Sezen Beyli, Canan Öztürk, Gizem Acar’a üyelik rozetleri takdim edilirken, İZİKAD Organizasyon Komitesi Üyeleri’ne de sahnede rozet takılarak teşekkür edildi.

2017 yılı ödülleri

2017 yılının En İyi Kadın Yöneticisi Meltem Bakiler Şahin

2017 Yılının En İyi Kadın Girişimcisi Canan Urhan

2017 Yılının Kadına Yönelik Proje Üreten Kurumu DEÜ İngilizce İşletme Fakültesi

Jüri Özel Ödülü Şerife İnci Eren

2017 Yılının Kadına Değer Veren Şirketi Viking Kağıt