Ajans, İzmir’in geleceğini şekillendirecek plan için 500 kişiyle yüz yüze toplantı yaparak görüşlerini aldı. İZKA koordinatörlüğünde devam eden 2014-2023 İzmir Bölge Planı hazırlık çalışmaları kapsamında vatandaş toplantısı yapıldı. Kültürpark'taki toplantıda, rastgele yöntemle davet edilen 500 kişinin şehir ekonomisini güçlendirmek, yaşam kalitesini iyileştirmek, sosyal ve kültürel altyapıyı güçlendirmek için yapılması gerekenlere ilişkin görüşleri alındı. İzmir’in geleceğine dair projeksiyonun masaya yatırıldığı toplantıda, doğrudan vatandaşların hayal ettikleri İzmir’e dair düşünceler ve beklentiler ele alındı.

Vatandaş toplantısının, İzmirlilerin şehre ilişkin proje geliştirme ve karar verme süreçlerinde daha fazla söz sahibi olmasını sağlayacağını belirten İZKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergüder Can, katılımlarından dolayı teşekkür etti. İzmir Bölge Planı hazırlık çalışmaları kapsamında konunun asıl muhatapları olan vatandaşların beklentilerini ön plana aldıklarını kaydetti. İzmir halkının beklentilerini tam anlamıyla ortaya koymak ve ortak akıl çerçevesinde hareket etmek istediklerini vurgulayan Genel Sekreter Can, 2023 yılında İzmir’i dünya şehri yapma hedefinde olduklarını dile getirdi. Toplantıyla hem vatandaşın plan önceliklerine ilişkin görüşleri ve katkısını aldıklarını hem de planın geniş kesimlere tanıtılması sağladıklarını ifade ederek, “Ayrıca planlama sürecine İzmirlilerin doğrudan katılımını sağlamak üzere bir de internet portalı oluşturuldu. İzmir Bölge Planlama Portalı (www.izmiriplanliyorum.org), süreçte dinamik katılımı sağlamak ve süreç hakkında İzmirlileri bilgilendirmek amacıyla kullanılıyor.” dedi.

Programın moderatörlüğünü yapan sosyolog ve iktisatçı Uğur Ersoy da İzmir halkının doğru projelerle karşılaştığında birlikte hareket ettiğini söyledi. Toplantıya gösterilen ilgiden memnun olduklarını kaydeden Ersoy, İzmir’in gerek EXPO gerekse bu yıl düzenlenecek 5. İzmir İktisat Kongresi’yle yoğun bir gündeme sahip olduğunu, bu sebeple vatandaş toplantısının ayrı bir önem taşıdığını vurguladı.

Toplantıda masalardaki düğmelerle kendilerine yöneltilen sorulara cevap veren katılımcılar, İzmir'e dair isteklerini aktardı.