Olay gece saat 03.00 civarında İzmir'in Konak İlçesi'ne bağlı Kubilay Mahallesi'nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre çığlık seslerini duyan mahalleli hemen sokağa çıktı. Genç bir kadının alev alev yandığını gören vatandaşlar, hemen üzerine battaniye atarak alevleri söndürdü. Durum hemen polise ve sağlık ekiplerine haber verildi. Sağlık ekipleri yaptıkları kontralde genç kadının hayatını kaybettiğini belirledi.

Polis ekipleri de yaptıkları incelemede genç kadının 23 yaşındaki Hülya Tekbey olduğunu tespit etti. Ekipler mahallelinin bilgisine başvururken, genç kadının cesedi de savcının incelemesinin ardından morga kaldırıldı.

Kadının intihar mı ettiği yoksa başka birisi tarafından mı ateşe verildiği araştırılıyor.

KİMLİK SAHTE ÇIKTI

İzmir'in Konak ilçesinde, sokak ortasında yanarak yaşamını yitiren genç kadının üzerinden çıkan Hülya Tekbey adına düzenlenmiş kimliğin sahte olduğu ortaya çıktı. Kadının kimliğini belirlemek için çalışmalarını sürdüren polis ekipleri, olayın yaşandığı sokak üzerinde güvenlik kamerası bulunmadığından, bölgedeki Mobese'leri incelemeye aldı.

Mahalle sakinlerinden Ahmet Reşit, duyduğu çığlık üzerine dışarıya çıktığını belirterek, "Ben evde uyuyordum. Kadın çığlığı duydum. Dışarıya çıktık ve yanan bir kadını gördük. Karşı evde oturan bin genç, battaniye ile söndürmeye çalıştı. Ancak kadın öldü. Daha sonra da polisler geldi. Bu mahalleden değil, kimse tanımıyor" dedi.