İzmir'in Bornova ilçesinde, oturdukları evin karşısında bulunan boş bölgede köpekleri Tarçın'ı gezdiren Gizem Akdoğan (17) ve annesi Sadriye Akdoğan (52) kimliği belirsiz bir kişinin sahibi olduğu tasmasız şekilde olan Pitbull cinsi bir köpeğin saldırısına uğradı.

Köpeklerini görür görmez kendilerinin üstüne doğru koşmaya başladığını belirten köpeğin sahibi Gizem Karadoğan, "Bizi görür görmez üstümüze doğru koşmaya başladı. Köpeğime saldırdı. Göğsünden ısırdı ve o bölgeyi parçaladı. Bende köpeğimi korumaya çalışırken yerde sürüklendim" diye konuştu. Köpeğine saldırıldığı an adeta şok olduğunu belirten Gizem Akdoğan, şunları söyledi: "Köpeğimi altına alıp ısırmaya başladı. Benim köpeğim Golden Retriever cinsi ve saldırmayı bile bilmeyen bir köpek. Köpeğimi kurtarmak için çok uğraştım ama kurtaramadım. Sonradan komşularımız seslerimizi duymuş ve gelip bizi kurtarmaya çalıştılar. Demir sopalarla vurarak zorla köpeğimi bırakmasını sağladılar. Sanırım sinirini bizden çıkaramadığı için arka sokakta başka birilerine daha saldırmış."

Komşuları gelmeseydi kendi hayatlarının tehlikeye gireceğini anlatan Gizem Akdoğan, "Köpeğimi kurtarmak için müdahale ettiğimde bana da saldırdı. Neyse ki komşularımız tam o sırada geldiler. Eğer gelmemiş olsalardı hem benim hem de annemin hayatı tehlikeye girecekti" sözleriyle yaşadığı dehşeti anlattı.

Anne Sadriye Akdoğan'ın kolunda, Gizem Akdoğan'ın ise dizinde çeşitli yaralar olduğu görüldü. Köpeklerini tedavi etmek için bıraktıkları veteriner hekim Alper Uçar'dan ise sevindirici bir haber geldi.

Veteriner hekim Alper Uçar, "Tarçın ilk geldiğinde sahipleri endişeliydi. Biz, gelir gelmez tedavisine başladık. Göğsünde ve kulağının arkasında bir yara vardı. Göğsündeki yara ile ilgili diğer Pitbull ısırıklarına göre şanslı diyebiliriz. Bir deri kaybı mevcut ama derinin altında yırtık olmaması sevindirici. İlaçları iğneleri hepsi yapıldı. Tek sorun enfeksiyon kapmış olması. Bu nedenle yoğun antibiyotik tedavisi uyguluyoruz. Umuyorum kısa sürede düzelecektir" diye konuştu. Veteriner hekim Alper Uçar, Tarçın'ın bir süre daha klinikte tedavi altında tutulacağını belirtti.