Edinilen bilgiye göre, İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, elde ettikleri istihbaratlar üzerine, evde bastıkları sahte paraları piyasaya sürdükleri iddia edilen şüphelileri takibe aldı.

Şüphelilerin, Bornova'da Küçükpark ve Çamdibi semt pazarında alışveriş karşılığı sahte banknot vererek piyasaya sahte para sürdüklerini tespit eden polis, operasyon başlattı.

Belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenleyen polis, İlhami U, Canan C. ve Ahmet U.'yu gözaltına aldı. Operasyonda farklı seri numaralara sahip 10 liralık 183 sahte banknot ile 100 tabaka kağıda basımı gerçekleştirilmiş fakat kesimi yapılmamış 10'ar liralık sahte banknot ele geçirdi. Zanlıların evinde ayrıca, sahte para basımında kullanılan renkli kağıt, renkli baskı ve tarayıcı özelliği bulunan yazıcılar, tabakaya basılan banknotları ayırmada kullanılan kağıt kesme makinesi, bir sahte nüfus cüzdanı ve sahte paraların anlaşılırlığını önlemek amacıyla kullanıldığı değerlendirilen gri renkte ojeler ve alüminyum folyolar bulundu.

Gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden İlhami U. (41) ve birlikte yaşadığı kadın Canan C. (40) tutuklanırken, Ahmet U. ise savcılıktan serbest bırakıldı.

Olayla bağlantısının olduğu belirlenen Fatih B'nin ise bir başka suçtan cezaevinde olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Dikkati çekmemek için 10 liralık banknotu tercih etmişler

Fazla dikkati çekmemek için özellikle 10 liralık banknotları tercih ettikleri ileri sürülen zanlıların, yıpranmış paraları tarayıcıdan geçirerek uygun renkteki kağıtlara baskı yaptıkları, güvenlik şeridi kısmını oje, sim ve alüminyum folyo kullanarak oluşturdukları, sahte banknotları piyasaya sürmek için de alışverişin hızlı yapıldığı semt pazarlarını ya da ışığın az olduğu gece kulübü, kafeterya gibi yerleri seçtikleri ileri sürüldü.