Saat 17.00 sıralarında ev arkadaşı Dursun Yavaşoğlu'nun ağır koku alması üzerine polisi aramasıyla ortaya çıkan cesedin 40 yaşındaki Cüneyt İnanlı'ya ait olduğu öğrenildi. Çiğdem Apartmanı'nın 1. katındaki evde bulunan cesedi inceleyen Olay Yeri İnceleme ekibi, herhangi bir bulguya rastlamadı. İnanlı'nın cesedi sırtüstü yatık vaziyette bulundu. Cüneyt İnanlı'nın iki ay önce bir sigara fabrikasında taşeron işçi
olarak çalıştığı ve daha sonra işten çıkarıldığı belirtildi. Üç ay önce eşinden boşandığı öğrenilen İnanlı'nın 1 çocuk sahibi olduğu belirtildi.
İnanlı'nın annesinin hasta olduğu ve bir süredir hastanede yoğun bakımda tutulduğu ve Torbalı'da hiçbir akrabasının bulunmadığı öğrenildi.
Ev arkadaşı Dursun Yavaşoğlu da şu açıklamayı yaptı; "Cüneyt ile aynı evde kalmamıza rağmen birbirimizi görmüyorduk. Çünkü oturduğumuz evi ikiye ayırdık. Kendisiyle en son Cuma günü görüştük ve biraz dertleştik. Eşinden ve çocuklarından bahsetti. Sıkıntılı bir hali vardı. Ayrıca para sorunu yaşıyordu. Haftada 1 gün çocuğunu görmek için İzmir'e gidiyordu. Cüneyt'in ölümü beni de şoke etti."
Cüneyt İnanlı'nın cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Oolis olayla ilgili soruşturma başlattı.