Burcu Özkan- Oturumun açılış konuşmasında 24 Haziran seçimlerine ve Tekirdağ Çorlu’da yaşanan tren kazasına değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bütün milletvekillerimize ve ailelerine hayırlı olsun diyorum. Ülkemize yararlı çalışmalar yapmalarını diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza da aynı duygularla başarı ve sağlık diliyorum. Seçim sonuçları hepimize hayırlı olsun. Ayrıca son günlerde hepimizi üzen Tekirdağ Çorlu’daki tren kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve vefat edenlere Allahtan rahmet yararlılara şifa diliyorum”dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz da seçim sonuçlarına ilişkin şu açıklamaları yaptı, “Yenisi icat edilinceye kadar demokrasi ülkenin en iyi yönetim biçimidir. 24 Haziranda da demokrasinin güzelliklerini yaşadık. 24 Hazirandaki sonuçlar ülkemize, insanımıza hayırlar getirmesini diliyoruz. İlk başta da cumhurbaşkanlığı sistemi yürürlüğe girdi. Bunun da ülkemize hayırlar getirmesini diliyoruz. Sonuç olarak da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkan seçilmiştir. Ve demokrasinin güzelliği olarak da sayın muharrem İnce “adam kazandı, 10 milyon fark var nesine itiraz edilecek deyip sayın cumhurbaşkanını tebrik etmiştir, bu demokrasinin bir güzelliğidir biz gurubumuz adına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Oturumda söz alan AK Partili Meclis Üyesi Çağlar Haspolat toplantıda imar barışı ile ilgili konuştu. Haspolat, “İmar barışı vatandaş tarafından benimsendi. Belediyelerin de ruhsata aykırı yerleri var. Bayraklı Belediyesi’nin yeşil alan üzerine yaptığı kafe var” dedi. Haspolat’a cevap veren Kocaoğlu, “O da onu yasallaştırır. Nasıl olsa kanun çıktı. Sadece Bayraklı Belediyesi’nde mi var? Burası İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi... Burada yerel yönetimlerin sorunlarıyla konuyu hiç dağıtmayalım. İmar affı 1984’ten bu yana yani 34 yıldır var. Vatandaş 34 senede ne yaptıysa onu temizleyecek. Kuralları da bellidir” dedi.

Tekrar söz alan Haspolat, “Büyükşehir Belediyesi’nin de imara aykırı binası var mı? Varsa müracaat etti mi?” diye konuştu. Haspolata’a cevap veren Kocaoğlu, “Merak mı ettin? Benim zamanımda yok” ifadelerini kullanırken Haspolat ise “İlçe belediyeleri bir an önce müracaat etsin. Eskilerden varsa biz de düzeltelim” ifadelerini kullandı.

Miladı olmayan imar affı hatadır

Milat belirlemeden imar barışının olamayacağını söyleyen Kocaoğlu, “Uydu var, tapu kadastro var. Bir milat belirleyin. Şu tarihten itibaren geçerlidir diyor ya o fotoğrafları 6 aydan 6 aya yeni fotoğrafa çakıştırıp takip etmedikten sonra yeni dönemde de af olacaktır. Af doğrudur. Sistem tıkanmıştır, belediyeler çıkarmıştır. Herkes top yuvarlıyor. Milletin evinin yarısını mı yıkacak? Hepimiz top yuvarlıyoruz. Birbirimizi idare ediyoruz. Milat belirlenmeden yapılan af daha büyük hataları peşi sıra getirecektir” dedi.

Suya yüzde 5 zam

Meclis toplantısının ardından İZSU oturumuna geçildi. İzmir’de kullanılan suyun fiyatına 1 Ağustos 2018 itibariyle yüzde 5 zam geldiği belirtilirken İZSU’nun 50 milyon euro kredi borçlanmasının önü açıldı.
Oturumda İZSU’nun 50 milyon euro kredi çekmesi ve kentte yapılacak su zammı ile ilgili konuşan AK Partili Kökoğuz, “İZSU belediyemizin içinde tek kar eden kuruluş. Buna rağmen 50 milyon euro borçlanması gereksizdir. Siz suya zam yapmayı düşünüyorsunuz. Tabi borç nasıl ödenecek? Bazı CHP’li belediye başkanları birkaç gün önce su bedava yapılsın dedi. Siz kredi çekmek istiyorsunuz.  Biz kesinlikle vatandaşın geleceğine ipotek altına almamak için buna ret vereceğiz. İZSU kendi yağıyla kavrulan bir kuruluştur” dedi.
Oturumda AK Parti Grubunun ret oyu kullandığı su zammı ve İZSU’nun borçlanması ilgili maddeler oy çokluğu ile kabul edildi.

Yeni fiyat tarifesine göre;
Konutlarda 0-20 metreküp arası suyun metreküpü 3.06 TL’den 3.21 TL’ye yükselirken, 21 ve üzeri harcamada 6.81 TL’den 7.15 TL'ye yükseldi. Konut dışı kademesiz tarife ise 7.02 TL'den 7.38 TL'ye yükseldi. Resmi daire kademesiz 4.58 TL'den 4.81 TL'ye, park ve mezarlık kademesiz 3.78 TL'den 3.97 TL'ye, organize sanayi kademesiz 4.76 TL'den, 5.00 TL'ye, NATO ve elçilik kademesiz 7.22 TL'den 7.58 TL'ye, eski köyler kademesiz 0.77 TL'den 0.81 TL'ye, ilçe tarımsal ve hayvan sulama 0-20 metreküp arası 1.53 TL'den 1.60 TL'ye, 21 ve üzeri ise 3.06 TL'den 3.21 TL'ye, belde tarımsal hayvan ve sulama kademesiz 1.53 TL'den 1.60 TL'ye, eski köyler tarımsal ve hayvan sulama kademesiz 0.77 TL'den 0.81 TL'ye, şehit-gazi aboneleri 0-20 metreküp arası 1.53 TL'den 1.60 TL'ye yükseltilirken, 21 ve üzeri ise 3.41 TL'den 3.58 TL'ye yükseldi. Engelli aboneler için de 0-20 metreküp arası 1.53 TL'den 1.60 TL'ye çıkarken, 21 ve üzeri ise 6.81 TL'den 7.15 TL'ye yükseldi. Kuyu atıksu konut 0-20 metreküp arası 1.52 TL'den 1.60 TL'ye, 21 üzeri ise 3.40 TL'den 3.57 TL'ye arttı. Kuyu atıksu konut dışı kademesiz 3.51 TL'den 3.68 TL'ye, kuyu atık su resmi daire kademesiz 2.29 TL'den 2.40 TL'ye yükseltilirken, kuyu atık su sanayi kademesiz 0.50 dolar artı KDV olarak uygulanırken, yeni yönetmeliğe göre TL şeklinde belirlendi. Buna göre kuyu atık su sanayi kademesi bedeli 2.27 TL oldu. K.Ö.P kademesiz 1.90 TL'den 2.00 TL'ye, belde belediye aboneleri kademesiz 1.53 TL'den 1.60 TL'ye yükseltildi. Konut dışı ham su ise 5.26 TL'den 5.52 TL'ye yükseltildi.