İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan ve İzmir 26. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, tutuksuz sanık polis memuru O.Y. hakkında "Kamu görevlisinin sahip olduğu yetkiyi kötüye kullanmak suretiyle kasten yaralama ve hakaret" suçlamalarından 5,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Müşteki Derya Kılıç ve Serap Gürer'in ifadelerine yer verilen iddianamede, kendilerine cinsel tacizde bulunanlarla ilgili yardım talebinde bulundukları polis memuru O.Y'nin kendilerine hakaret ettiğini, Derya Kılıç'ın darbedilmesine ilişkin hastanede aldığı raporun delil olarak sunulduğu vurgulandı.

İddianamede, tanık beyanlarına göre O.Y.'nin Kılıç'a vurduğu, Kılıç'ın ise O.Y.'ye küfür ettiğinin tespit edildiğine yer verildi.

O.Y. iddianamede yer alan ifadesinde, Kılıç ve Gürer'e küfretmediğini, Kılıç'ın ağzını kapatmak için üzerine yürüdüğünü ancak şikayetçiye vurmadığını belirterek, bu kişiyi kelepçelemek için yere yatırdığını savundu.

Olay

Konak ilçesi Alsancak semtinde 10 Ağustos gecesi, 2 kadın, tacizde bulunan motosikletli 2 kişiyi şikayet etmeye çalışırken, kadınlardan birinin polis tarafından darbedildiği ileri sürülmüştü. Taraflar birbirinden şikayetçi olmuştu.

Polis ekipleri, kadınları taciz ettiği belirlenen O.G. ve S.Ç'yi gözaltına almıştı. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan O.G. tutuklanmış, S.Ç. ise serbest bırakılmıştı. Kadınlardan birini darbettiği öne sürülen polis memuru O.Y. de 23 Ağustos'ta tutuklanmıştı.

"Toplumda infial uyandırma ve hafif yaralama" suçundan tutuklanan O.Y, itiraz üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.