Gülçin Karaegemen- Kurulduğun günden bu yana çeşitli başarılara imza atan ilk İzmir'in ilk vakıf üniversitesi İzmir Ekonomi Üniversitesi, 11. yılını birçok öğretim görevlisi ve öğrenci katılımı ile kutladı. Çeşitli gösteriler ile renklenen törende konuşan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş,  2001 yılında büyük heyecan ve inançla çıktıkları yolda başarı ile yürümeye devam ettiklerini belirterek, "İzmir'de bir vakıf üniversitesi yoktu. İzmirliler düşünceliydi. Çocuklarının nerede okuyacağını bilmiyordu. Bizde İzmirli hatta Egeli ailelerin, gençlerin sorunlarına da çözüm odağı olmanın heyecanı vardı. Bir ölçüde beyin göçünü önledik. Şu ana kadar İzmir ekonomisi için her yıl 100 milyon dolar katma değer yarattık" diye konuştu.

Transfer Sistemi etiketini alan ilk üniversite


Şimdiye kadar 5296 öğrencisi mezun olan ve 6485 öğrencisiyle 682 hocasıyla ve 147 idari personeliyle 11. yılını kutlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin başarılarından bahseden Demirtaş, "Başarılarla dolu yılları geride bıraktık. Avrupa Kalifikasyon Merkezi'nin Kalite Belgesini aldık. Diploma etiketimiz var ve Avrupa'da diplomamız geçerli. YÖK tarafından Bologna sürecini gerçekleştimek bir yana, diğer vakıf üniversiteleri için 'Pilot Üniversite' seçildik. Avrupa Kredi Transfer Sistemi etiketini alan Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın sayılı üniversiteleri arasındayız. Yurtdışından 90 üniversite ile ERASMUS anlaşmamız var ve Amerika ile Avrupa'nın önde gelen üniversiteleri ile çifte diploma programı yürütüyoruz" dedi.

Yeni bölümler için YÖK'e başvuruldu


İzmir Ekonomi Üniversitesi, 13 yeni bölüm için YÖK'e başvurdu. Öğrenci sayısını hızla yükselten İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde, adalet, Dış Ticaret, Qeb Tasarım, Multimedya Yönetimi, Çocuk Gelişimi, Aletrnatif ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri, Radyo TV Porgramcılığı, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik, Parekende Satış, Mağaza Yönetimi gibi bölümler için YÖK'e başvuruda bulunduklarını söyleyen Demirtaş, "Eğer kabul edilirse 2012-2013 eğitim yılında bölümleri açacağız. Bizim hedefimiz dünya standartında bir üniversite olmak. Kimseyle bir yarış içinde değiliz. Bunu yapmak için İzmir Ekonomi ana, ilk, orta ve lise eğitim kurumlarını tek tek tüm Ege illerinde eğitime açacağız. Bu sayede üniversitemize iyi yetişmiş gençleri davet edeceğiz" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından 2011-2012 Akademik Yılı'nda Ulusal ve Uluslararası Yarışmalarda 17 dalda dereceye giren 33 öğrenciye başarı plaketi verildi. TQCSI'den İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne Türkiye'deki Yılın Kuruluşu kalite ödülü takdim edildi. Akademik yükseltme törenlerinden  sonra İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri dans göterisi izleyenler tarafından büyük alkış aldı.