İzmirli çocuklar ve aileleri, Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenlediği birbirinden renkli etkinliklere katılmak için Gündoğdu Meydanı’na akın etti. 3 gün sürecek şenliğin ilk gününde büyük mutluluk yaşayan minikler ve aileleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da kendilerine katılmasıyla daha da mutlu oldular. Bu anlamlı günde böyle bir etkinlikte İzmirlilerle buluşmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, çocukların bayramlarını kutlayarak, şenliğin üçüncü günü olan Cumartesi günü Doğal Yaşam Parkı’ndaki etkinliklere tüm çocukları ve ailelerini davet etti.  Başkan Kocaoğlu konuşmasının sonunda çocuklara “Büyüyün, Cumhuriyete ve Atatürk’ünüze sahip çıkın” mesajı verdi.


 
Keloğlan masalları köyü kuruldu

Gündoğdu Meydanı’na gerçek boyutları ile kurulan “Keloğlan Masalları Köyü”ndeki özel oyun parkurlarında, Bilgecan Dede’nin evi ve Kara Vezir’in şatosunda, Keloğlan Masalları televizyon serisinin sevimli kahramanlarının tiyatro gösterileri ile eğlenen çocuklar, bayramın tadını doyasıya çıkardı. 
Meydanda düzenlenen etkinlikler kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu konser verdi, Keloğlan Masalları Müzikali şarkıları ve dansları çocukları büyüledi. Şenlikte animasyon gösterileri ve yüz boyama etkinlikleri de gerçekleştirildi. Gösteriler sırasında büyük heyecan yaşayan çocuklar Başkan Aziz Kocaoğlu ile de hatıra fotoğrafı çektirdi. Minikler ve aileleri Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliğini çok beğendiklerini belirterek teşekkür ettiler.



Şenlik Doğal Yaşam’da sürecek

Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sürprizleri sadece Gündoğdu Meydanı’ndaki şenlikle de sınırlı kalmayacak. Bu yıl 3. kez düzenlenen “Renklerle Doğal Yaşam Parkı” konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri de 25 Nisan Cumartesi günü Doğal Yaşam Parkı’nda düzenlenecek şenlikle verilecek. Törenin yanı sıra yüz boyama, lunapark oyunları, top havuzu, şişme oyun parkı, animasyonlar, hulahop zinciri, kırkayak, dev Jenga, dev Twister, oturarak balon patlatma, Limbo dans yarışması, merdiven golf oyunlarıyla çocuklar bayram havasında bir gün daha yaşayacak. Yarışmada sergilenmeye layık görülen 50 resim de gün boyunca Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret edenlerin beğenisine sunulacak.
Büyükşehir Belediyesi bayrama özel olarak, 26 Nisan’a kadar İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret eden çocuklardan (0 – 15 yaş)  giriş ücreti almayacak.