İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü istihbarat çalışması doğrultusunda, daha önce de icra müdürlüklerinin ihalelerinde yolsuzluk olaylarına karışan C.B. liderliğindeki çıkar amaçlı suç örgütünün yeniden faaliyete geçtiğini saptadı.

Suç örgütüne, İzmir Adliyesi 4'üncü İcra Müdürlüğü’ndeki müdür yardımcısı Z.İ.’nin de yardım ettiğini bilgisine ulaşan ekipler, bugün sabah saatlerinde, önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenledi. Baskınlarda, Z.İ. ile ihalelere giren firma sahibi ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

MÜDÜR YARDIMCISINA OTOMOBİL TAHSİSİ

Operasyon kapsamında, elebaşı C.B.’nin de aralarında bulunduğu 10 kişinin aranmasına devam edilirken, suç örgütünün işleyişi polis tarafından deşifre edildi. Şüphelilerin, icradan satışa sunulan gayrimenkul ve menkullerin satışlarında usulsüzlük yaptıkları, ilk ihalelere, kendi aralarında anlaşıp girmeyerek ikincisinde fiyatın düşmesini sağladıkları, ihaleye girmek isteyen başka kişileri de tehdit ettikleri ileri sürüldü.

İcra Müdür Yardımcısı Z.İ.’nin, suç örgütüne ihalelerle ilgili bilgi sağladığı, çeşitli gerekçelerle ihaleleri iptal ettiği ileri sürüldü. Soruşturmada, suç örgütünün lideri C.B.’nin adına kayıtlı lüks otomobilin de Z.İ.’nin kullanımına tahsis edildiği iddia edildi.

İhaleler öncesi çeşitli yerlerde buluşup anlaşmaları, polisler tarafından görüntülendiği belirtilen şüphelilerin sorgusunun sürdüğü, arananların yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.