İşler, derneğin 1958 yılından bu yana hizmet verdiğini, Haluk Nişlioğlu'ndan bayrağı devralarak yeni yönetim kurulunu oluşturduklarını belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığının tanıtım bütçelerini artırması, Ege'nin tanıtımının ve güzelliklerinin ön plana çıkarılmasına katkı sağlayacağını söyleyen İşler, "Ege ve İzmir, bu bütçeden yeterli oranda yararlandığı noktada biz İzmir'in layık olduğu yere daha hızlı bir şekilde geleceğini düşünüyoruz" dedi.

Türkiye'nin hızla yükselen turizm potansiyelinden Ege'nin payına düşeni alması gerektiğini anlatan Mehmet İşler, İstanbul ve Antalya'nın yılda 10'ar milyon turist ağırladığını, İzmir'e gelen turist sayısının ise 1 milyon 186 bin civarında olduğunu, bu rakamın 326 binini kruvaziyer turizmin oluşturduğunu ifade etti.

Kruvaziyer turizmin konaklama kadar ciro bırakmadığını dile getiren Mehmet İşler, "İstanbul'un 10 milyon, Antalya'nın 10 milyon turist aldığı pazardan İzmir'in 1 milyon 186 bin turist alması, bizi memnun etmiyor. İzmir'e nüfusu kadar turist istiyoruz" diye konuştu.


Alkol sorunu


Yunanistan'ın turizm sektöründeki KDV'yi yüzde 11,5'ten yüzde 6,5'e düşürdüğü dönemde Türk turizmcinin kur makası zararları, KDV, ÖTV, ecrimisil, gürültü ve ses yasağı, tütün yasağı gibi sorunların üstesinden gelmeye çalıştığını ifade eden İşler, "Bunlar yetmezmiş gibi bir de üstüne alkol yasağı getirilmiştir. 30 milyon turist eşiğine gelmiş bu sektöre yapılacak en büyük engel ve haksızlık budur. Bu yönetmelikle 18 yaş altı olan içki yasağı fiilen 24 yaşına çıkarılmıştır" dedi.


Müzeleri 883 bin turist ziyaret etti

Muğla'daki müze ve ören yerlerini 2010'da 883 bin turist ziyaret etti ve yaklaşık 4.5 milyon lira gelir elde edildi. Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, 2010 yılı Aralık ayı sonu itibariyle Muğla'daki müze ve ören yerleri ziyaretçi sayısının 883 bin kişiye ulaştığını belirterek, "Hedefimiz 800 bin kişiydi ve bu rakam 883 bin olarak gerçekleşti. Bu rakama müze kartlar ve ücretsiz girişler dahil değil" dedi.
Ziyaretçilerden yaklaşık 4.5 milyon lira gelir elde edildiğine işaret eden Özer, "Son yıllarda müze ve ören yerlerinin düzenlenmesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen müze kart uygulaması, müze ve ören yerlerindeki gişelerin ihale ile özel sektöre devri ziyaretçi sayısında artışa neden oldu. 2011'de Muğla'daki müze ve ören yerlerini yaklaşık 1 milyon turistin ziyaret etmesini bekliyoruz" diye konuştu.