İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 22 Kasım'da düzenlenen operasyonda tutuklanan 11 kişiyle ilgili avukatlarının yaptığı itiraz, bir üst mahkeme olan 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da reddedildi. Aynı operasyonda savcının ise serbest bırakılan 15 kişinin tutuklanmaları için yaptığı itiraz ise henüz sonuçlanmadı.

Bilirkişi raporları ve telefon dinlemeleri başta olmak üzere birçok kaynağa dayandırılarak ihaleye fesat karıştırıldığı, suç örgütü kurulduğu ve tehdit iddiaları olduğu gerekçesiyle düzenlenen ikinci operasyonda 44 kişi gözaltına alınmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Özel Kalem Müdürü Levent İşler, Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan, Eshot Genel Müdürü Faruk Alçelik gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 33 kişi, dört gün süren ifade ve mahkeme sürecinin ardından serbest bırakılmıştı.

Tutuklanan İZENERJİ Genel Müdürü Ali Sabuktay, Kültür Müdürü Halim Yazıcı, Solfej Prodüksiyon Organizasyon şirketi Sahibi Sedat Sakur, DİSK 3 No'lu Şube Başkanı Cafer Konca, Sendika Disiplin Kurulu Başkanı Necip Binici, Şube Saymanı Memiş Sarı, Denetim Kurulu Başkanı Cafer Alt, Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Yıldırım, Kültür Daire Başkanlığı çalışanlarından Tülay Tümay ve Cengiz Başkurt, Destek Hizmetleri Şefi Pınar Çalışkan'ın avukatları, önce tutuklama kararını veren 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz etti. 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi, yaptığı inceleme sonunda tutuklu sanıkların tutuksuz yargılanmaları için yapılan talebi reddetti. 11 tutuklu sanığın avukatı bu kez bir üst mahkeme olan 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne yeniden dilekçeyle başvurup tutuklamalara itiraz etti. Heyet olarak dilekçeleri inceleyen 8'inçci Ağır Ceza Mahkemesi, talebi reddedip, dosyayı soruşturmayı yürüten Özel Yekili Cumhuriyet Savcısı Birol Çengil'e gönderdi.

SAVCININ İTİRAZI KARARA BAĞLANMADI


İkinci operasyonda aralarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Özel Kalem Müdürü Levent İşler, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey, Karar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri, Grand Plaza eski Genel Müdürü Muharrem Derbentoğlları, İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı gibi üst düzey belediye bürokratlarının da bulunduğu 15 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Çengil, serbest bırakılan 15 kişinin tutuklu yargılanmaları için mahkemeye itiraz etti. İtirazı değerlendirecek olan 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Ali Sayın'ın iki gün raporlu olduğu ve cuma günü geleceği, itirazların o gün karara bağlanacağı öğrenildi.