Son yıllarda turizm beldelerinde ilgi gören yamaç paraşütünden sonra benzinli motorla çalışan 'paramatorlar' da kullanılmaya başlandı. Fethiye Ölüdeniz’deki Gravity Paraşüt Kulübü hocalarından Halil İbrahim Kılınç, üzerinde Türk Bayrağı, Atatürk resmi ve 'istikbal göklerdedir' yazısı ile uçtu. Perakende zinciri Tansaş firmasının kampanyası için Birinci Kordon, Alsancak, Konak, Karşıyaka sahillerinde paramotoru ile uçan Kılınç, ilgi uyandırdı.

'İŞTE BABA, UÇAN ADAM'


16 yıldır yamaç paraşütü eğitmenliği yaptığını belirten 39 yaşındaki Halil İbrahim Kılınç, son yıllarda özellikle turistlerin paramotora büyük ilgi gösterdiği ve Ege’nin mavi sularını ve güzelliklerini yukaradan seyretmenin tadına doyamadıklarını belirterek şöyle dedi:

"Çift kişilik paramotor, turizmde, ülke tanıtımında büyük katkı sağlıyor. İzmir’de de tıpkı Ölüdeniz’deki kadar ilgi gördüm. Ben uçtuğumda vatandaşlar evlerinin balkonuna, çatı katlarına çıkıyor, hatta kenti gezmeye gelen turistler beni ilgi ile izleyip görüntülerimi çekiyor. Özellikle çocukların büyük ilgisini çekiyorum. Beni çizgi roman kahramanı sananlar da oluyor. Babalarına 'İşte baba, uçan adam' diye gösteriyorlar."

Kordonboyu’ndaki yeşil alana inip kalkan Kılınç büyük ilgi çekti.