İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin kurtuluşunun 94. yıldönümü nedeniyle düzenlediği etkinlikler sabah 09.00’da Zafer Yürüyüşü ile başladı. Türk Ordusu’nun 9 Eylül 1922'de İzmir’e girerken kullandığı güzergâh üzerinde düzenlenen yürüyüş, Basmane Karakolu önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Yürüyüş başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti il başkan ve yönetim kurulu üyeleri, sanayiciler, işadamları, sivil toplum örgütü başkanları ve halkın her kesiminden geniş bir katılımla gerçekleşti. Ellerinde bayraklarla halkı selamlayarak ilerleyen korteji yürüyüşe katılamayan vatandaşlar da güzergah üzerinde onlara alkışlarla destek verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye ve Karşıyaka Belediyesi bandolarının marşlarla eşlik ettiği yürüyüşün  ardından, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

İzmir’in işgalden kurtuluşunun 94. yıldönümü kutlamaları kapsamında Konak Meydanı’nda temsili bayrak töreni yapıldı. Törende, İzmir’in kurtuluşunu canlandıran süvari birlikleri Vilayet önüne geldi ve Yüzbaşı Şerafettin’i canlandıran bir asker Hükümet Konağı’na Türk bayrağını çekti.